A3 Haber

CHP’li Günaydın’dan “ıslak imzalı tutanak” itirafı: Sandıklara egemen olamadık…

CHP’li Günaydın’dan “ıslak imzalı tutanak” itirafı: Sandıklara egemen olamadık…

CHP’li Günaydın’dan “ıslak imzalı tutanak” itirafı: Sandıklara egemen olamadık…
Mayıs 31
10:14 2023

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ilk tur 14 Mayıs tarihinde yapılmıştı. Çıkan resmi sonuçlara göre ise ilk turda kazanan çıkmamıştı. Seçimden önce sandık güvenliği konusu gündeme gelirken CHP’li Günaydın’dan seçim sonrası bir itiraf geldi. Canlı yayında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, sahip çıkılmayan sandıkların sonucu değiştirecek boyutta olduğunu dile getirdi.

CHP’nin ‘sandıkların bir kısmına egemen’ olduğunu belirteren CHP’li Günaydın, sahip çıkılmayan sandıkların sonucu değiştirecek düzeyde olduğunu belirtti.

Halktv’de konuşan CHP’li Gökhan Günaydın, “Biz özellikle ilk seçimde sandıklara sahip çıkamadık. Çıktık diyen arkadaşları gerçeği tam olarak söylemiyorlar. 28 Mayıs’ta çok daha iyiydi durum ama 14 Mayıs’ta eksik kalındı” ifadelerini kullandı.

CHP’li Günaydın, sandık güvenliğinin elzem olduğuna vurgu yaptı. Canlı yayında konuşan Günaydın, “Bir partinin, dünyanın en eski beşinci partisi olma iddiasını taşıyan bir partinin Türkiye’nin de gerçeklerini bile bile hala sandıklara tam olarak sahip çıkamama meselesi benim açımdan kabul edilebilir değildir” diyen Günaydın, “Bu eksikliği kabule etmek zorundayız. Bu eksiklik varsa ben de sorumluyum, çünkü Parti Meclisi üyesiyim. 192 bin sandığın tamamına egemen olduk dersek, doğru söylemiyoruz” şeklinde konuştu.

CHP’nin içerisinde görevden alınmalar söz konusu olmuştu. Onursal Adıgüzel’de CHP’den ayrılan bir isim olmuştu. Tepki yaratan istifalar ve görevden alımlara yönelik ise CHP’nin bilişim sistemlerinde bir sorun olduğu vurgusu yapıldı. Canlı yayında bu konuyu gündeme getiren CHP’li Günaydın, “14 Mayıs’ta Cumhuriyet Halk Partisinin bilişim sisteminde bir eksiklik olmamıştır. Bilişim sistemi çalışmıştır, buna karşılık sandıklara hakimiyet ve ıslak imzalı tutanakların toplanması konusunda eksiklik olmuştur” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER