A3 Haber

Yandaş yazar Selvi “İstinaf İmamoğlu’nun cezasını onadı” demişti; o iddia yalanlandı

Yandaş yazar Selvi “İstinaf İmamoğlu’nun cezasını onadı” demişti; o iddia yalanlandı

Yandaş yazar Selvi “İstinaf İmamoğlu’nun cezasını onadı” demişti; o iddia yalanlandı
Mayıs 31
08:45 2023

Hürriyet gazetesinin iktidar yandaşı yazarlarından Abdulkadir Selvi, 29 Mayıs’ta yaptığı değişim vurgusu çok konuşulan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu köşesine taşıdı. Selvi, “Kılıçdaroğlu’nun kaybettiği seçim sabahı hemen CHP Genel Başkan adaylığı veren mesajı atmasının altında İstinaf Mahkemesi’nden aldığı bir haberin etkisi olduğu söyleniyor. İmamoğlu, İstinaf’ın cezasını onadığını öğrenmiş” iddiasında bulundu.

Erdoğan’ın seçimi kazanmasının ardından eleştiri oklarının bir bölümü muhalefete ve Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrilmişti. Özellikle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 29 Mayıs’ta yaptığı değişim vurgusu çok konuşulmuştu.

Konuşmasında “Ümitsizliğe yer yok” diyen ve dikkat çeken bir değişim vurgusu yapan İmamoğlu, “Kimse endişe etmesin. Her şey yeniden başlıyor. Unutmayın değişmeyen tek şey değişimdir. Her sahada, her ortamda değişim. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç asla beklemeyeceğiz artık” demişti.

İktidara yandaşlığıyla tanınan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, YSK üyelerine hakaret iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu bugünkü köşesine taşıdı.

Selvi, “Kılıçdaroğlu’nun kaybettiği seçim sabahı hemen CHP genel başkan adaylığı veren mesajı atmasının altında İstinaf Mahkemesi’nden aldığı bir haberin etkisi olduğu söyleniyor. İmamoğlu, İstinaf’ın cezasını onadığını öğrenmiş” iddiasında bulundu.

“Ne kadar doğru bilmem” diyen Selvi, yazısının devamında “Bunun üzerine ‘Siyasi yasak kapsamına girersem tekrar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olamam. Karar kesinleşmeden önce CHP Genel Başkanı olursam, ana muhalefet partisinin liderini yasaklayamazlar’ diye düşünüyormuş. Bundan dolayı acele ettiğini söylüyorlar” ifadelerine yer verdi.

Yazının tamamını BURADAN okuyabilirsiniz

İmamoğlu’nun avukatı yalanladı

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, şunları söyledi: “Bir gazeteci arkadaş bugün, müvekkilim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki hapis kararının istinafta onandığını yazmış. Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı son açıklamaları da bu davanın sonucuna bağlamış. İmamoğlu dosyası istinafta, henüz bir karara bağlanmadı. Bugün de ilgili mahkemenin kalemiyle konuştum, dosya sırada bekliyor. Henüz bir işlem yapılmadı.”

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın sekizinci duruşmasında hüküm açıklanmıştı. Mahkeme, İmamoğlu’na ‘kurul halinde çalışan kamu görevlilerine hakaret’ suçlamasıyla iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezası vermişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER