A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan “kurultay takvimi” talimatı: CHP’de gün boyu neler yaşandı?

Kılıçdaroğlu’ndan “kurultay takvimi” talimatı: CHP’de gün boyu neler yaşandı?

Kılıçdaroğlu’ndan “kurultay takvimi” talimatı: CHP’de gün boyu neler yaşandı?
Haziran 01
23:11 2023

28 Mayıs seçimlerinin ardından sıcak saatlerin yaşandığı CHP’de MYK’nin ardından Kaftancıoğlu ve İmamoğlu görüşmeleri gerçekleştirildi. Tüm üyelerin istifa ettiği MYK’nin ardından PM’yi toplaması ve pazar günü de yeni MYK’yi açıklaması beklenen Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarına kurultay takviminin başlatılması için talimat verdiği belirtildi.

Halk TV web sitesinde aktarılan habere göre sıcak saatlerin yaşandığı CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile görüştü. Kılıçdaroğlu, MYK toplantısının ardından ise İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü.

Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu ile görüşme gerçekleştirdi

Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde CHP Genel Merkezi’ne gelen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu görüştü. Burada Kaftancıoğlu bir araya gelen Kılıçdaroğlu seçim sonuçları ve bundan sonraki yol haritasını ele aldığı belirtildi. Toplantıya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Kılıçdaroğlu istifaları kabul etti

Kaftancıoğlu görüşmesinin ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti genel merkezinde, 28 Mayıs’taki seçimin ardından yapılan ilk MYK toplantısında, MYK üyelerinin tamamının istifa ettiği ve Kılıçdaroğlu’nun da istifaları kabul ettiği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki günlerde yeni Merkez Yönetim Kurulu’nu açıklayacağı belirtildi.

İmamoğlu ile görüşme

Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu, CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Yaklaşık 18.30’da biten MYK toplantısının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu’nun görüşmesi 19.30’da başladı. Görüşmede hem seçim sürecinin değerlendirilmesi hem de CHP’nin yol haritasına dair görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.

Sırada PM var

Habertürk’te yer alan habere göre, 3 Haziran Cumartesi günü ise CHP Parti Meclisi (PM) kapalı toplantı yapacak. Saat 10.00’da başlayacak toplantıda da seçim sonuçları, yol haritası ve kurultay görüşülecek. Geçtiğimiz yıl yapılması gereken CHP Olağan Kurultayı seçimler gerekçesiyle parti tüzüğünün verdiği yetkiyle 1 yıl ertelenmişti. Bu yıl yapılacak CHP Olağan Kurultayı’nın sonbaharda gerçekleşmesi bekleniyor.

Diğer yandan CHP PM toplantısında, CHP’nin Meclis yönetimi de belli olacak. Cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olmaması sebebiyle Meclis Grup Başkanı seçilecek. Bu koltuk için Özgür Özel’in ismi öne çıkıyor. Toplantıda ayrıca CHP Grup Başkanvekilleri ve diğer yönetim organları da belirlenecek.

Kurultay takvimi için start verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurmaylarına kurultay takviminin başlatılması için talimat verdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER