Site icon A3 Haber

Mayıs ayı Basın Özgürlüğü Raporu: Gazeteciler 60 kez hakim karşısına çıktı

Gazeteci vekil Utku Çakırözer Mayıs ayı Basın Özgürlüğü Raporu’nu açıkladı: Gazeteciler 60 kez hakim karşısına çıktı, 4 gazeteci tutuklandı.

CHP’nin gazeteci kökenli Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in hazırladığı Mayıs ayı Basın Özgürlüğü Raporu’na göre, gazeteciler son bir ayda 60 kez hakim karşısına çıktı. Barış Pehlivan’ın da aralarında olduğu 4 gazeteci tutuklanırken, çok sayıda gazeteci hapis ve para cezalarına çarptırıldı. CHP’li Çakırözer, “AKP’nin ‘Türkiye Yüzyılı’ yine baskı, sansür, gözaltı ve tutuklamalarla başladı. Seçim öncesindeki sansür, baskı ve yasaklar dönemi, seçimler bitince de aynen devam ediyor. AKP’nin Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğü alanındaki baskı ve sindirme politikalarına karşı halkın haber alma hakkı için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Habercilik görevini en zor şartlar altında yürüten dürüst gazeteciler de bu baskılara asla boyun eğmeyeceklerdir” dedi.

Çakırözer’in her ay düzenli olarak hazırladığı Mayıs ayı Basın Özgürlüğü Raporu’nda Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gazetecilere uygulanan baskı, sansür ve engellemeler dikkat çekti.

Exit mobile version