A3 Haber

Yeşil Sol Parti’nin TBMM başkan vekili Sırrı Süreyya Önder oldu

Yeşil Sol Parti’nin TBMM başkan vekili Sırrı Süreyya Önder oldu

Yeşil Sol Parti’nin TBMM başkan vekili Sırrı Süreyya Önder oldu
Haziran 02
12:58 2023

Son alınan kararla birlikte Yeşil Sol Parti TBMM başkan vekili Sırrı Süreyya Önder oldu. Partide grup başkan vekilleri Saruhan Oluç ve Meral Danış Beştaş’ın görevlerine devam etmesine karar verildi.

Yeşil Sol Parti (YSP), milletvekilleri ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yeşil Sol Parti eş sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın ile HDP eş genel başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan’ın başkanlık ettiği tanışma ve yeni dönemi değerlendirme toplantısında partinin grup yönetimi de belirlendi.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayır’ın haberine göre önceki dönem grup başkan vekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç’un grup başkan vekilliğine devamı yönünde kararı kılındı. Meclis idare amirliği görevini Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, meclis başkan vekilliğini de İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in yürütmesi kararlaştırıldı.

Meclis içtüzüğüne göre siyasi partiler milletvekili sayısına Meclis Başkanlık Divanı’na üye veriyor. Bu kapsamda YSP’nin meclis başkan vekili olarak belirlenen Sırrı Süreyya Önder üç haftada bir meclisi yöneten vekillerden biri olacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER