A3 Haber

AKP’de kabine ve meclis yönetimi için kulisler: Numan Kurtulmuş TBMM Başkanlığı için en güçlü aday

AKP’de kabine ve meclis yönetimi için kulisler: Numan Kurtulmuş TBMM Başkanlığı için en güçlü aday

AKP’de kabine ve meclis yönetimi için kulisler: Numan Kurtulmuş TBMM Başkanlığı için en güçlü aday
Haziran 03
09:36 2023

TBMM’de milletvekili yemin töreninin tamamlanmasının ardından gözler, kabinesini açıklayacak olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a çevrildi. Meclis Başkanlığı seçimi için de süreç başladı. Siyasi partiler grup yönetimi ve TBMM Başkanlık Divanı üyelerini belirleyecek. AKP Grup Başkan vekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş’un Meclis Başkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın derlediği kulis haberine göre milletvekili yemin töreninin tamamlanmasının ardından TBMM Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreni için saat 14.00’te toplanacak.

Yemin töreninin ardından Erdoğan, Anıtkabir’i ziyaret edecek. Ardından Erdoğan’ın, atlı birlikler eşliğinde Beştepe’ye gitmesi planlanıyor.

Meclis’teki yemin ve Beştepe’de düzenlenecek göreve başlama törenine çok sayıda devlet başkanının katılması bekleniyor.

Akşam, Çankaya Köşkü’nde devlet başkanları için yemek verecek olan Erdoğan, daha sonra yeni kabinesini açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM’deki sandalye sayısını da dikkate alarak, milletvekili olan bakanları yeniden kabinesine almayacağı belirtiliyor.

AKP kulislerinde, Ankara Milletvekili seçilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın, bu görevini yeni dönemde de sürdürebileceği kulislerde konuşuluyor. Oktay’ın yeniden Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması halinde milletvekilliğinden istifa etmesi gerekecek.

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de kabineye girmesine kesin gözüyle bakılan isimlerden.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ın da yeni kabinede yer alacağı belirtiliyor.

AKP’nin Meclis Başkanı adayı Numan Kurtulmuş

TBMM’nin yeni yasama döneminin başladığı Cuma gününden itibaren Meclis Başkanlığı seçimi için de süreç başladı. TBMM Başkanlığı için beş günlük başvuru süresi bulunuyor. Yeni başkan seçimi ise 7 Haziran Çarşamba günü yapılacak. Aynı gün, milletvekili seçilen bakanlar ile yeni kabine üyelerinin de yemin etmesi planlanıyor. Meclis Başkanlığı için AKP’nin, Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş’u aday göstermesi bekleniyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER