A3 Haber

Apple, ‘Siri’de değişikliğe gidiyor

Apple, ‘Siri’de değişikliğe gidiyor

Apple, ‘Siri’de değişikliğe gidiyor
Haziran 04
18:51 2023

ABD merkezli teknoloji firması Apple’ın başta iPhone’lar olmak üzere tüm akıllı cihazlarında kullanılan sesli asistanı Siri ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Apple’ın, Siri özelinde yeni bir değişikliğe gidebileceği öne sürüldü.

WebTekno’nun haberine göre, Apple ile ilgili yaptığı sızıntılarla bilinen Bloomberg’den Mark Gurman, şirketin bu asistan ile ilgili son çalışmalarını paylaştı. Yapılan açıklamada, Siri için bir yenilik yapılabileceği belirtiliyor.

Hali hazırda Siri’yi tetiklemek için “Hey Siri” şeklinde seslenilmesi gerekiyor. Mark Gurman tarafından yapılan yeni açıklamaya göre, bu durumun değişebilir. İddiaya göre Apple, Siri komutundaki “Hey” bölümünü kaldıracak. Asistanı uyandırmak için yalnızca “Siri” denmesi yeterli olacak.

Mark Gurman, attığı yeni bir tweette sanal asistan Siri’nin tetikleme cümlesinde yapılacak değişikliğin önümüzdeki haftanın duyuruları arasında yer alabileceğini kaydetti. Gurman 2022 Kasım ayında Apple’ın, Siri’nin “Hey Siri” ifadesini tetikleyici bir cümle olarak kullanmasına gerek kalmadan komutları anlayabilmesi ve yanıtlayabilmesi için bir yol üzerinde çalıştığını aktarmıştı.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER