A3 Haber

Şimşek: Türkiye’nin rasyonel zemine dönme dışında bir seçeneği kalmadı

Şimşek: Türkiye’nin rasyonel zemine dönme dışında bir seçeneği kalmadı

Şimşek: Türkiye’nin rasyonel zemine dönme dışında bir seçeneği kalmadı
Haziran 04
11:52 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda devir teslim töreni gerçekleşti.

 

Yeni Bakan Mehmet Şimşek, görevi Nureddin Nebati’den teslim aldı.

Mehmet Şimşek, Bakan Nebati döneminde yatırım ve istihdamda önemli başarılar elde edildiğini söyleyerek kendisini teşekkür etti. Şimşek, temel hedeflerinin toplumun refahını artırmak olduğunu belirterek enflasyonla mücadele mesajını verdi.

Şimşek, “Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönmekten başka çaresi kalmamıştır” dedi, şeffaflık ve öngörülebilirlik vurgusu yaptı. Şimşek, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Sosyal refahı artıracağız. Bu hedefe ulaşmada şeffaflık, öngörülebilirlik, uluslararası normlara uyguluk temel hedefimiz olacaktır. Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Enflasyonla mücadele temel politikamız olacak.”

Yeni Bakan, sözlerini “Bana ağır bir görev verildiğini biliyorum” ifadeleriyle tamamladı.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise şu değerlendirmeleri yaptı:

“Üstlendiğimiz her vazife milletimize hizmet sevdamızın kıymetli ve eşsiz birer durağı olmuştur. Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde 3 dönem milletvekilli MKYK üyeliği genel başkan yardımcılığı, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı ve Bakanlığı gibi birçok görevi en iyi şekilde ifa etmek için tüm gayreti gösterdim. Yüreği Türkiye Yüzyılı sevdası ile çarpan bir kardeşliniz olarak beni bütün bu makamlarda görev alma onuruna eriştiren rabbime hamdediyorum.

Özellikle son beş yılda bir yandan küresel ve bölgesel gelişmelerin neticesinde karşı karşıya kaldığımız zorlu sınamaları aşmak bir yandan da yerli ve mili bir üretim ekonomisinin ülkemizde giderek güçlenmesini sağlamak için mesai arkadaşlarım ve milletimizle yan yana esaslı bir mücadele verdik bu yolculukta güçlü ve kararlı liderliği ile her alanda ülkemizin önünü açarak bizleri Türkiye yüzyılı vizyonumuza adım adım taşıyan başta cumhurbaşkanımız olan tüm kabine arkadaşlarıma, bakanlığımız bünyesinde birlikte mesai yapma imkanı bulduğum sayın Berat Albayrak ve Lütfü Elvan’a bakan yardımcılarıma, ülkemiz için beraberce ter döktüğümüz özveri ile çalışan tüm mesai arkadaşlarıma en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Sayın bakanımızın yeni dönemde başarılı olacağına inancım tamdır. Türkiye yüzyılı için tam bağımsız, güçlü ve büyük Türkiye davamız için durmak yok yola devam diyerek sizleri muhabbetle selamlıyorum.”

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER