A3 Haber

CHP’li vekil Emir: Davutoğlu, AKP ile işbirliği yaparsa şaşırmam

CHP’li vekil Emir: Davutoğlu, AKP ile işbirliği yaparsa şaşırmam

CHP’li vekil Emir: Davutoğlu, AKP ile işbirliği yaparsa şaşırmam
Haziran 09
11:29 2023

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “İktidar doğru bir şey yaptığında destek vereceğiz” ifadeleri kullanan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’na ilişkin “AKP ile işbirliği yaparsa şaşırmam” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, dün Gelecek Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıda “iktidar doğru bir şey yaparsa destek vereceklerini” söylemişti.

CHP Ankara Milletvekili Emir, Davutoğlu’nun açıklamasına ilişkin Cumhuriyet gaztesinden Nagihan Yılkın’a yaptığı açıklamada “Ahmet Davutoğlu, AKP ile işbirliği yaparsa bizim tabanımızda tepki duyulacağının farkındayız” dedi.

Emir şöyle devam etti:

Böyle bir hassasiyet olduğunu görüyoruz ancak unutmamamız gereken Ahmet Davutoğlu’nun başka bir partinin genel başkanı olduğu. Dolayısıyla onlar CHP listelerinden yazılırken de başka bir partinin milletvekiliydiler, şu anda da başka bir partinin vekili olduklarına göre o partinin genel başkanının ve kararlarının arkasında durmak gibi bir yükümlülükleri olması bunun doğal izahıdır. Bizim ittifakımız içerisinde Meclis’e giren partilerin zaman zaman iktidarla işbirliği yapabilecekleri öngörülmüş olması gerekirdi. Böyle bir işbirliği zaman zaman olursa da ben şahsen şaşırmam.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER