Site icon A3 Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kuşoğlu: Yerel seçimden sonra olağanüstü kurultay olabilir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu kurultayda yeniden aday göstereceklerini belirterek, “Yerel seçimlerden sonra bir olağanüstü kurultay gündeme gelebilir. Seçim sonuçlarına göre bırakabilir de, bir süre daha devam ettirebilir de” dedi.

CHP merkez yürütme kurulu üyesi ve genel başkan yardımcısı Bülent Kuşoğlu, BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın sorularını yanıtladı…

Kuşoğlu, Grup Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “değişim” ve “adaylık” konularındaki açıklamalarıyla ilgili “Grup başkanımız da o mevkide otururken ya da Ekrem Bey Büyükşehir Belediye Başkanı’yken, Genel Başkan’a karşı daha dikkatli olmalılar” görüşünü dile getirdi.

İki ismin de niyetleri varsa adaylıklarını resmen ilan edip kurultayda yarışabileceklerini belirten Kuşoğlu, “Ama Kemal Bey gitsin, beni koltuğa oturtsun gibi bir tutumun doğru olmayacağını” söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun, bürokratlığından beri en yakınındaki isimlerden olan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, yeni Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) da yerini koruyan dört isimden birisi oldu. Kılıçdaroğlu’nu yerel seçimlerden önce yapılması planlanan kurultayda yeniden aday göstereceklerini açıklayan ilk isim olan Kuşoğlu, partisindeki değişim tartışmaları, kurultay süreci ve sonrasına ilişkin BBC Türkçe’nin sorularını yanıtladı.

Kuşoğlunun açıklamalarından satır başları şöyle:

Exit mobile version