Site icon A3 Haber

Salda Gölü için 67 sivil toplum örgütünden ortak talep: Millet Bahçesi projesini iptal edin

Salda Gölü’nde yapılmakta olan Millet Bahçesi inşaatı karşı olan 67 sivil toplum örgütü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan projenin iptalini istedi. Salda Gölü ve Çevresi’nin 20’si endemik 301 bitki, 114 omurgalı canlı ve 69 kuş türüyle bir “yaşam merkez” olduğuna işaret edilen ortak bildiride, “Göl kıyısına 43 bina ve 140.000 metrekare inşaat projesi olan Millet Bahçesi projesini iptal edin” denildi.

Millet Bahçesi yapılmak istenen Salda Gölü’ne geçtiğimiz günlerde kamyon ve dozerlerle girilmiş sahildeki kumlar yerlerinden alınarak başka bir alana taşınmıştı. Göl kıyısında inşaat makinelerinin çalıştığını gösteren video ve fotoğrafların yayınlanmasıyla olay kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. Tepkilerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Millet Bahçesi yapımını yüklenici firma hakkında soruşturma başlattıklarını söyledi.

“2. Derece Doğal Sit Alanı’na düşürüldü”

Sözcü’den İsmail Akın’ın haberine göre dün bir araya gelen 67 sivil toplum örgütü inşaatın bir an önce durdurulması ve Millet Bahçesi projesinin İptal edilmesini istedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yazılan ortak bildiride şu ifadelere yer verildi,

“Bitki ve yaban hayatı açısından oldukça zengin”

“Nesli tükenmekte olan türlerin yaşam alanı”

“Derhal iptal edilmelidir”

Exit mobile version