Site icon A3 Haber

CHP’den 12 maddelik çözüm önerisi: Asgari ücret yeniden belirlenmeli

CHP koronavirüs salgının çalışan kesim üzerindeki ekonomik etkilerini azaltmak için AKP iktidarına 12 maddelik çözüm önerisi sundu. Öneride asgari ücretin yeninden belirlenmesi, ücretsiz izne çıkarılan işçilere asgari ücret oranında ödeme yapılması, İşsizlik Sigortası Fonu’nun kamu bankalarına teşvik olarak kullanılmaktan vazgeçilmesi yer aldı.

A3 Haber Merkezi- CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, iktidara koronavirüs salgınından etkilenen çalışma yaşamına ilişkin 12 maddelik öneride bulundu. Ağbaba, salgının en çok çalışan kesimi etkilediğini ve ekonomik kayıplar yaşandığını kaydederek, “En az 252 bin 690 iş yerinin faaliyetleri durdurulmuş, bu işyerlerinde çalışan en az 2,4 milyon çalışan gelir kaybına uğramış veya işsiz kalmıştır” hatırlatması yaptı.

“Kısa çalışma ödeneği üç ay daha uzatılmalı”

Yılbaşında net 2 bin 324 lira olarak belirlenen asgari ücretin de bu süreçte giderek eridiğini kaydeden Ağbaba, koronavirüsü Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) meslek hastalığı saymadığını da ekleyerek, 12 maddelik önerisini şöyle sıraladı:

“İşsizlik Sigortası Fonu sadece çalışanlar için tahsis edilmeli”

“Temel tüketim ve ihtiyaçlar üzerindeki vergiler kaldırılmalı”

Exit mobile version