Site icon A3 Haber

Çocuk yaşta evlilikleri savunmak için platform kurdular: “Çocuk evliliklerini cezalandırmak Allah’la savaşmaktır”

Çocuk yaştaki evlilikleri savunmak için platform kuran bir grup, yazılı açıklama yaparak İstanbul Sözleşmesi’ne karşı adeta savaş açtı.

Türkiye Aile Meclisi Genç Evlilik Platformu Başkanı Adem Çevik, yazılı bir açıklamada yaparak, İstanbul Sözleşmesi’nin aileyi ve toplumu bozduğunu savundu. Çocuk evliliklerinin yasaklanmasını “Allah’la savaşmak” olarak nitelendiren Çevik, “Aklı olan sünnetullahla savaşmaz” dedi.

Yeni Akit “gazete”sinde yer alan habere göre, 18 yaş altındaki bireylerin çocuk olarak görülmesine itiraz eden Adem Çevik, şunları kaydetti:

Tartışılan İstanbul Sözleşmesi

İstanbul Sözleşmesi, bir süredir AKP iktidarında da hedefinde. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen günlerde kurmaylarına İstanbul Sözleşmesi konusunda “Gözden geçirin, halk istemiyorsa kaldırın” talimatı vermişti.

İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasını İsmailağa cemaatinin talep ettiği de haberlere konu olmuştu.

İstanbul Sözleşmesi nedir?

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadele amacıyla 11 Mayıs 2011’de İstanbul’da imzaya açılan Avrupa Konseyi sözleşmesi.

2011 yılının Mayıs ayında İstanbul’da gerçekleşen, Avrupa Konseyi Bakanlar Kurulu toplantısında imzaya açılan İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesini konu alan ve hukuki bağlayıcılığı bulunan ilk uluslararası belge.

Söz konusu sözleşmeyi imzalayan ve onaylayan ilk ülke Türkiye olmuştu. İstanbul Sözleşmesi, 1 Ağustos 2014 itibarıyla Türkiye’de resmen yürürlüğe girdi.

Exit mobile version