A3 Haber

Aynı adresteki iki şirketin dört yıllık macerası: Bulmaca gibi!

Aynı adresteki iki şirketin dört yıllık macerası: Bulmaca gibi!

Aynı adresteki iki şirketin dört yıllık macerası: Bulmaca gibi!
Eylül 09
07:33 2020

AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaparken karıştığı iddia edilen “FETÖ Borsası” davası sürerken 30 Mayıs 2019’da evinde öldürülen Ahmet Kurtuluş’un dava dosyalarına da yansıyan ticari işletmelerini incelemeye devam ediyoruz.
2009’un Şubat ayında Mansuroğlu Mahallesi 613 Sokak No: 12/9 B Blok Daire: 8 Kat:3 adresinde İbrahim Erbesler ile Nilgün Saatman tarafından yeni bir şirket kurulur.
İzmir 25 Noterliği’nin 3 Şubat 2009 tarih ve 04025 yevmiye numarası ile ara sözleşmesi onaylanan şirketin adı Karada Plastik Kimya Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti’dir.
Şirketin sermayesi 5 yüz bin lira toplam değerdeki yüz hissedir.
250 bin lira değerindeki 50 hissesi İbrahim Erbesler’in, diğer 250 bin lira değerindeki 50 hissesi ise Nilgün Saatman’ındır.

Şirket yönetimi 15 Mayıs 2010 tarihli 2010/2 nolu kararı ile şirket dışından Ali Ağan ve Kutsal Ozan Pekçetin ve Turan Oran’ı şirket müdürü olarak atarlar.
Bir yıl sonra ise İzmir 7. Noterliği’nin 28 Ocak 2011 tarih ve 01282 ve 012283 yevmiye numarasına kayıtlı karar ile İbrahim Erbesler’in imza yetkisi iptal edilerek onun yerine Erkan Sebat ve Ahmet Kurtuluş’un atanmasına karar verilir.

Daha aradan bir yıl geçmeden bu kez de 12 Ocak 2012 tarihli 2012/1 sayılı ortaklar kurulu kararına dayanarak Karşıyaka 7. Noterliği’nin 12 Ocak 2012 tarih ve 558 sayılı yevmiye numarasına kayıtlı karar ile İbrahim Erbesler, Nilgün Saatman, Ahmet Kurtuluş ve Erkan Sebat’ın hisseleri yeniden el değiştirir.
Yeni devir işlemine göre artık Karada Plastik’in 100 hissesinin 99’u Fuat Karagöz’e, bir hissesi de Doğukan Kişili’ye aittir.
Resmi kayıtlarda, İzmir polisinin yaptığı araştırma sonucu, “Dosya kapsamında adli soruşturmayı yürüten Cinayet Büro Amirliği görevlilerince yapılan çalışmalarda şüphelilerin dışında, şüpheliler adına hareket ettiği değerlendirilen, isimleri dosyada olmayan kişilerin de bulunduğu, bu kişilerden özellikle şirket devir edilen Ahmet Kurtuluş adına para transferleri yaptığı anlaşılan……..” diyerek sayılan isimler olduklarını belirtelim.

Aradan çok süre geçmez.
Bu kez de İzmir 7. Noterliği’nin 25 Ocak 2012 tarih 1082 ve 1083 yevmiye numarasına kayıtlı şirketin 3 ve 4 numaralı ortaklar kurulu kararı ile şirketin yapısı yeniden değişir.
Artık Karada Plastik’in 100 hissesinden 99’u Yılmaz Çelebi’ye, bir hissesi ise Doğukan Kişili’nindir.
Yüzde 99 hisseye sahip Yılmaz Çelebi kimdir biliyor musunuz?
Ahmet Kurtuluş’un babasının da yanında çalışmış olan, Ahmet Kurtuluş’un şirketlerinde getir götür işlerini yapan emekli bir vatandaş.
Kendi deyimi ile bin 700 lira emekli maaşının yanında 2 bin 500 lira ücretle Ahmet Kurtuluş’un yanında çalışan biri.
Aylık geliri toplamda 4 bin 200 lira olan Yılmaz Çelebi, nasıl olur da 500 bin lira sermayeli Karada Plastik şirketinin 495 bin lira değerindeki 99 hissesinin sahibi olur?
Üstelik şirketin imza yetkili şirket müdürü de.
Bunu kimseler merak etmez…
Burada, Yılmaz Celebi ile ilgili olarak İzmir polisinin yaptığı araştırmaya değinmeden geçmeyelim.
İzmir polisinin yaptığı tespitlere göre, Yılmaz Çelebi’nin hesabına gelen ve giden paralar dikkat çekici miktardadır. Polisin tespitlerine göre Yılmaz Çelebi’nin hesabından 2013 ile 2018 yılları arasında toplam 233 bin lira gönderilmiş, aynı zaman dilimi içinde Çelebi’nin hesabına 10 milyon 874 bin 704 lira ve 70 bin ABD doları girmiştir.
Aylık geliri 4 bin 200 lira olan biri için şaşırtıcı miktarlar değil mi?

Yılmaz Çelebi, poliste ve savcılıkta verdiği ifadelerde hesabın kendisine ait olmakla birlikte Ahmet Kurtuluş tarafından kullanıldığını söyler. Çelebi, “Bu hesap hareketleri Ahmet Kurtuluş’a aittir. Kendisinin hesabında bloke olduğu için bu hesabı kullanmıştı. Bana nereye para gidecekse talimat verir, şirketteki muhasebeci işlemi yapar bende bana gelen şifreyi ona verirdim. Her ne kadar yukarda hesap hareketleri bana aittir demiş olsam da bu hesap işlemleri bana ait değildir” diye ifade verir.

Şirketin devir işi elbette bu kadarla bitmez.
Yeni ortaklıkların üzerinden daha üç ay geçmişken, bu kez yeni bir hisse devri gündeme gelir.
Bu kez, Bakırköy 28. Noterliği’nin 21 Mart 2012 tarih, 10228 yevmiye numarasına kayıtlı şirket ortaklar kurulunun 5 numaralı kararı ile Yılmaz Çelebi 99 hissesini İstanbul Karagümrük’te oturan Nuh Eren Kalay’a devreder.
Bununla kalmaz.
Şirketin bir hissesinin sahibi Doğukan Kişili de hissesini Ali Karaböberli’ye devreder.
Karada Plastik 3 yıl içinde maceralı bir yolculuk sonunda Böberli’nin sahipliği ve şirket müdürlüğünde yoluna devam eder.

Karada Plastik yalnız değildir aslında.
Karada Plastik’in kurulduğu 2009 yılının aynı günlerinde Karada Orman Ürünleri İnşaat Ltd. Şti. adında yeni bir şirket daha kurulur.
Tesadüfe bakın ki şirketin adresi Karada Plastik ile aynı yerdedir.
İzmir 25. Noterliği’nin 3 Şubat 2009 tarih 4023 yevmiye sayılı ana sözleşme onayı ile Mansuroğlu Mahallesi 613 Sokak No: 12/9 B Blok Daire:8 Kat:3 Bornova İzmir adresinde kurulan Karada Orman Ürünleri’nin kurucuları da tanıdıktır.
Tıpkı Karada Plastik’te olduğu gibi İbrahim Erbesler ile Nilgün Saatman.

Karada Orman Ürünleri’nin toplamda 500 bin lira değerinde 100 hisse vardır.
Tesadüfler sürmektedir.
Karada Plastik Gibi Karada Orman’ın da 250 bin lira değerindeki 50 hissesi İbrahim Erbesler’in, diğer 250 bin lira değerindeki 50 hissesi ise Nilgün Saatman’ındır.
Karada Plastik’in başına gelenler Karada Orman’ın da gelir.

Karada Orman’ın hisseleri İzmir 7. Noterliği’nin 28 Ocak 2011 tarih 1281 yevmiye numaralı onayı ve ortaklar kurulunun 2001/1 sayılı kararı ile el değiştirir.
Devirle birlikte 49 hisse ile Erkan Sebat, 49 hisse ile Ahmet Kurtuluş, birer hisse ile de İbrahim Erbesler ve Nilgün Saatman’ındır artık.
Ahmet Kurtuluş aynı zamanda şirketin müdürüdür.
Karada Orman’ın kurucuları gibi, ilk hisse devrindeki isimler de aynıdır.
Ahmet Kurtuluş ve Erkan Sebat.
Şirketlerinin adreslerinin de aynı olduğunu düşünürsek, aslında iki şirket kardeştir.

Bu mutluluk da uzun sürmez.
Büyükçekmece 6. Noterliği’nin 11 Şubat 2014 tarih ve 7646 yevmiye numaralı onayı ile şirket ortaklar kurulunun 20014/1 sayılı kararıyla Erkan Sebat, Ahmet Kurtuluş ve Nilgün Saatman hisselerinin tamamını Zümrüt Yerabakan’a devrederler.
Bu arada şirket ortaklarından İbrahim Erbesler’in vefatı nedeniyle hisseleri İzmir 6. Noterliği’nin 10290 mirasçılık belgesi gereği Fulya Erbesler ve Duygu Tapan’a devrolur.
Şirketin müdürü de artık Ahmet Kurtuluş değil, Zümrüt Yerebakan’dır.
Kısa süre sonra toplanan ortaklar kurulu 24 Şubat 2014 tarihinde aldıkları 2 numaralı karar ile yeniden hisse devri yaparlar.
Şule Erbesler ile Duygu Tapan, Büyükçekmece 6. Noterliği’nin 20 Şubat 2014 tarih 9225 yevmiye sayılı onayı ile hisselerini Zümrüt Yerebakan’a devrederler.
Böylece Karada Orman şirketi de 5 yıl içinde el değiştire değiştire İstanbul Esenyurt’ta oturan Zümrüt Yerebakan’ın olur.
Zümrüt Yerebakan kimdir peki?
Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir olabilir mi?
Olmaz olmaz demeyin…

İki şirket, iki sonuç…
İkisinin de macerası İzmir’de başlayıp İstanbul’da sona eriyor.
İkisinin de kurulduğu adres ve kurucuları aynı.
Dört beş yıl içinde geçirdikleri evreler ve son sahipleri ayrı bir araştırma konusu.
İncelemeye değir bu ilişki ağlarını Ahmet Kurtuluş’un pek çok şirketinde göreceğiz aslında.
Ne zaman?
Yarın ve sonrasında…

(Devamı gelecek…)

About Author

Serdar Öztürk

Serdar Öztürk

Related Articles

TÜM HABERLER