Site icon A3 Haber

AKP’li belediyeler hakkındaki “insan kaçakçılığı” iddiaları: Uluslararası krizi tetikler mi?

AKP’li beş belediyenin yurtdışı gezisi ya da ortak proje bahanesiyle hizmet damgalı pasaportlarla Almanya’ya insan kaçırdığına ilişkin iddiaları, Birlik’90 / Yeşiller Bavyera Eyalet Meclis Grubu Göç ve Uyum Sorumlusu Cemal Bozoğlu, Yeni Posta gazetesine değerlendirdi. Bozoğlu suç sabitlenirse bunun uluslararası büyük bir krize dönüşebileceğine işaret etti. Kişi başına 20 bin avro ödendiğine dair ithamları da dillendiren Bozoğlu, sadece bu ilişkilerde yaklaşık 20 milyon avronun döndüğünün tahmin edildiğini kaydetti.

Yeni Posta’da Işın Toymaz imzasıyla yayımlanan haber şöyle:

Türkiye son günlerde insan kaçakçılığına ilişkin yeni bir boyutu, trajikomik bir boyutu tartışıyor. Eskiden insan tacirlerinin insanların hayatlarını tehlikeye atacak cinsten yöntemlerle deniz üzerinden yaptığı insan kaçakçılığı, iddialara göre AKP’li bazı belediyelerin aracılığıyla rahat bir uçak yolculuğu ve resmi kimlikle insan ticaretine dönüştü.

Almanya da elbette iddiaları mercek altına aldı.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesindeki skandalı valiliklerin değil de CHP’li belediye meclis üyelerinin fark etmesini de skandal olarak değerlendiren Birlik’90 / Yeşiller Bavyera Eyalet Meclis Grubu Göç ve Uyum Sorumlusu Cemal Bozoğlu, konuşla ilgili Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanlığı’na bir soru önergesi verdi.

“Afrika ülkelerinde bile böylesi görülmedi” diyen Yeşil siyasetçi Cemal Bozoğlu, kaçakçıların AKP’li bazı belediyelerle ilişkiye geçerek, “yurtdışı gezisi” düzenledikleri yönündeki iddiaların son derece kritik olduğunu, suçun sabitlenmesi durumunda bunun uluslararası alanda büyük bir skandala ve krize dönüşebileceğine dikkat çekti.

İnsan kaçakçılığı ile ilgili organizasyonun başında olduğu ileri sürülen Bingöl Servi eski Belediye Başkanı ve AK Parti’den milletvekili aday adayı Ali Ayrancı hakkında ise hâlâ soruşturma açılmamış olmasını eleştiren Birlik’90/Yeşiller Bavyera Eyalet Meclis Grubu Aşırı Sağa Karşı Stratejiler Sözcüsü Cemal Bozoğlu’nun aktardıklarından satır başları şöyle:

“Alman yetkililer iddialara inanmadı”

“Alman yasaları da devre dışı bırakılmış görünüyor”

Nürnberg’de kimlerle ne görüştüler?

Boğaziçi ve amiralle meselesinde anında harekete geçmişlerdi

“20 milyon avro ödendiğini tahmin ediyoruz”

“Böylesi Afrika ülkelerinde görülmedi”

İlgili Haberler:

Exit mobile version