Site icon A3 Haber

İlyas Salman’dan tutuklu gazeteci Polad Aslanov’a destek mesajı: Gazetecilik suç değildir

Sinema oyuncusu İlyas Salman, Azerbaycan’da tutuklu bulunan Xeberman adlı internet sitesinin kurucu ve editörü gazeteci Polad Aslanov’a destek mesajı yayımladı.

Azerbaycan’da yaptığı yolsuzluk haberleri nedeniyle tutuklu bulunan gazeteci Polad Aslanov’a bir destek de İlyas Salman’dan geldi. Salman, yayımladığı mesajda Aslanov’un serbest bırakılmasını istedi ve “Gazetecilik suç değildir” dedi.

Salman’ın mesajı şöyle:

Ne olmuştu?

Aslanov, 2019 yılının Haziran ayında eşi ve kızıyla birlikte bir yakınlarının Nahçıvan’daki düğününe giderken sınırda gözaltına alınmıştı. Eşi ve kızı serbest bırakılan Aslanov, Azerbaycan’ın güvenlik ve savunma kapasitesi hakkındaki bilgileri yabancı ülkelere vermekle suçlanarak tutuklanmıştı. Yargılaması tamamlanan Polad Aslanov 16 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Avrupa Gazeteciler Güvenliği Platformu açıklamasına göre Aslanov, tutuklanmasının ardından Ağustos’ta açlık grevi başlatmıştı. Polad Aslanov, kendisinin hükümetle ilgili yaptığı yolsuzluk haberleri nedeniyle tutuklandığına inanıyor. Aslanov’un eşi Gülmira Aslanov, eşine verilen cezanın siyasi bir karar olduğunu ve yaptığı haberler nedeniyle intikam amacıyla hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

CJP serbest bırakılmasını istedi

Merkezi New York’ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Azerbaycanlı yetkililerden Aslanov’un serbest bırakılmasını istedi.

 

 

Exit mobile version