Site icon A3 Haber

Akbelen ormanında ağaç nöbeti tutanlara “bölgeden uzaklaşın” uyarısı: Kaymakam ve Jandarma Komutanı Limak’ın avukatı mı?

Limak-İçtaş ortaklığındaki YK Enerji’nin Muğla Milas Akbelen ormanında kömür ocağı açmak için ağaç katliamı gerçekleştirdiklerini belirten yöre halkı nöbet başlatmıştı. Yangınlara rağmen nöbet yerini terk etmeyen yöre halkı, Kaymakam ve İlçe Jandarma Komutanı tarafından bölgeden uzaklaşmaları konusunda uyarıldı.

Karadam ve Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği gönüllü avukatı İsmail Hakkı Atal, köylüler ve aktivistlerin 100 ağacın kesildiği bölgeyi terk etmeyeceklerini ve yazılı emir istediklerini belirterek, Milas Jandarma Komutanlığı’na ilgili şirket hakkında şikayet dilekçesi verdiklerini belirtti.

Atal, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Akbelen ormanındaki ağaçların kesilmesine karşı çıkan İkizköy sakinleri ve onlara destek veren çevrecilerin, orman yangınına rağmen nöbet yerlerini terk etmediklerini söyledi.

Yangına karşın bölgeyi terk etmeyen aktivistlere bu kez Milas Kaymakamı ve İlçe Jandarma Komutanı tarafından bulundukları yerden ayrılmaları için sözlü uyarıda bulunulduğunu belirten Atal, “Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş., devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmaya teşebbüs suçunu işlemektedir” dedi.

Atal, şöyle konuştu:

Exit mobile version