A3 Haber

8 yaşındaki Eymen’in ölümü kapatılacak mı: Kim bu Z.A.?

8 yaşındaki Eymen’in ölümü kapatılacak mı: Kim bu Z.A.?

8 yaşındaki Eymen’in ölümü kapatılacak mı: Kim bu Z.A.?
Ekim 11
07:57 2021

Kimi internet sitelerinde yer alan haber şu:
“Yeğenini ezerek öldürdü…”
Ayrıntılarında ise şu tümceler kurulu:
“İzmir’de Z.A.’nın 8 yaşındaki yeğeninin araçtan indiğini fark etmediğini iddia ettiği bir kaza sonucu, minik çocuğun üzerinden geçerek ölümüne neden olduğu kazanın görüntüleri ortaya çıktı. Acılı baba Adem Kara ise olayın ardından serbest bırakılan ablasının tutuklanmasını istedi…”

Olay İzmir’in Bayraklı ilçesinde meydana geldi.
Haberlerin devamı şöyle:
“Bir rezidansın otoparkında meydana gelen olayda, yaklaşık 3 ay önce annesi vefat eden 8 yaşındaki Kutsal Hazar Eymen Kara, halası Z.A.’nın karakolda verdiği ifadeye göre; Kendisinden köpek isteyen yeğeninin isteğini yerine getirmek üzere evinden para almak için gitti. Bu sırada otoparktaki kasisin üzerinden geçtikten sonra araçta Eymen’in olmadığını fark ettiğini savunan Z.A., arkasına baktığında ise minik çocuğun yerde yattığını gördü.
Olayın ardından hastaneye kaldırılan Kutsal Hazar Eymen Kara, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.”

Olayın ayrıntıları ise yaklaşık ikş ay sonra baba Adem Kara’nın olay yeri görüntülerine ulaşması sonucu farklı bir boyuta evrildi.
Otoparktaki güvenlik kamerasıyla saniye saniye kaydedilen görüntülerde, kolu veya giysisi araca takılı halde bir süre sürüklenen 8 yaşındaki Eymen, kasisten geçerken düştü.
Halasının kullandığı araç da minik çocuğun üzerinden geçti.

Kamera kayıtlarında, Eymen’i ezdiğini yaklaşık 20 metre sonra fark eden halası Z.A.’nın panikle araçtan inmesi ve Eymen’i kucağına alarak asansöre taşıdığı görülüyor.
Yaklaşık yedi dakika sonra ağır yaralı yeğenini rezidansın lobisine çıkaran Z.A., yeğenini kucağına alarak lobide bir koltuğa otururken, çocuğun durumunu gören bir doktor Eymen’i yere yatırıp kalp masajı yaparak kurtarmaya çalışıyor.
Maalesef 8 yaşındaki Eymen hayatını kaybediyor.

Baba acılı.
Kendisi ile telefonda yaptığım görüşmede, ablası ile birlikte kendisinin de hukuk işlerini yürütenlerin uzun süre kamera kayıtlarını kendisine göstermediğini savunan acılı baba Adem Kaya, “Kamera kayıtlarını istememe rağmen bana vermemişlerdi. Ben kamera kayıtlarını sonradan izledim ve olayın gerçek yüzünü öğrenip ablamdan şikayetçi oldum. Bana anlatılanlar, oğlumun arabanın arka kapısından düştüğü ve ablamın o anda durduğu yönündeydi. Ama olaylar tamamen ters yönde olmuş” dedi.

Baba şikayetçi.
Kendisine ortalıkta söylenti olarak dolaşan “Ablanızdan istediğiniz parayı vermediği için şikayetçisi olmuşsunuz” sorusunu da yönelttim.
Bir an durdu.
“Oğlumun kanı için böyle bir şey yapmam. Kaldı ki ben gerçekleri öğrenmeden önce oğlum için para teklif edildi. 2 milyon lira, araba, ev gibi şeyler önerildi. Gerçeği öğrenmem de tamamen tesadüf. Bir akrabam içkili iken bana oğlumun ölümü ile ilgili gerçeklerden söz etti. Onun üzerine görüntülere bakmak için ısrarcı oldum. Başka bir avukat tuttum. Avukatım bile bana görüntüleri izlemememi tavsiye etti, yine de izledim. Gerçekleri öğrendikten sonra şikayetçi oldum” diye konuştu.

8 yaşında bir çocuğun ölümü söz konusu olan.
Acılı baba Adem Kara evladının başına gelenleri, gerçeği ortaya çıkarmak için kararlı.
Yaşananların üzerindeki sis perdesinin kalkması için çabalıyor.
Pek destek gördüğü de söylenemez ama o yine de inatla hukuku zorluyor.

8 yaşındaki Kutsal Hazar Eymen Kara, halası Z.A.’nın kullandığı araçtan indiğini fark etmediğini iddia ettiği bir olay sonucu, minik çocuğun üzerinden geçerek ölümüne neden olduğunu yazdık.
Peki haberlerde Z.A. olarak geçen hala kim?
Kimler koruyor ya da korunması için devrede olanlar var mı?

Haberlerde Z.A. olarak geçen isim Zerrin Kara.
Z.A. olarak haberlere konu olmasının nedeni ise Temmuz 2018’de yaptığı evlilik nedeni ile soyadının değişerek Akça olması.
Bir dönemin İzmir Menderes ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun kıydığı nikah ile Akça soyadını alan Zerrin Kara aslında İzmir siyasetinin yakından tanıdığı bir isim.
Dönemin AKP’li Menderes Belediye Başkanı olan Bülent Soylu’nun Sayıştay raporlarına da yansıyan ilişkilerini “Özel kalem kıyağı” başlıklı yazımdan okuyabilirsiniz.

Biz gelelim Zerrin Kara’ya.
Zerrin Kara, 1 Kasım 2015’de yapılan milletvekili seçimlerinde AKP İzmir’den 11. sırada milletvekili adayı.
AKP kulislerine göre eski Başbakan, şimdinin AKP Genel Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ekibinden.
İzmir basınında ise “işyeri” ile ilgili yapılan operasyonla tanınıyor.

Resmi kayıtlara göre, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri sırasında Zerrin Kara’ya ait sağlık merkezinde “usulüne uygun olmayan” uygulamalar tespit ediliyor ve bunlar da tutanakla belirleniyor.
Sonuçta, bir süreliğine Kara’nın işletmeleri kapatılıyor.

Zerrin Kara’nın İzmir’deki siyasi etkisi az değil.
Bunu en azından 8 yaşındaki yeğeninin ölümüne neden olmaktan hakkında yürütülen soruşturma haberlerinde isminin Z.A. olarak verilmesinden anlıyoruz.
Kimse ismini açık açık yazmaktan, iktidar partisi ile olan ilişkilerinden bahsetmiyor.
Oysa ortada 8 yaşında hayatını kaybeden bir çocuk ve acılı bir baba var.

Kutsal Hazar Eymen Kara’nın ölümü ile sonuçlanan olay hem iktidar partisi AKP hem de adalet mekanizması için turnusol kağıdıdır.
Eymen’in babası Adem Kaya’nın aylar sonra gördüğü ve adalet istediği “oğlunun ölümü” ile ilgili soruşturma dikkatle izlenmelidir.
Siyasi güç gösterisi haline dönüştürülmeden, adaletin “haklıdan” yana ve vicdanları yaralamadan sonuçlanması için toplumun duyarlı olması gereken önemli bir konudur.
Eymen’i geri getiremeyiz belki.
Ancak adaletin “siyasileşmediğini” gösterebiliriz.
Belki bir nebze olsun “vicdanımız” kalmıştır…

About Author

Serdar Öztürk

Serdar Öztürk

Related Articles

TÜM HABERLER