Site icon A3 Haber

AKP’li Ünal konuştu: Adeta 18 yıl boyunca yaptıklarımızla bu salgına hazırlanmışız

AKP’li Mahir Ünal, “Türkiye maalesef dezenformasyona maruz kalan ülkeler arasında birinci sırada. Türkiye’deki haberlerin yüzde 49’u dezenformasyon içeriyor” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, partisinin Muğla İl Başkanlığınca Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşma yaptı. Ünal, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi salgın döneminde krizi yönetmemizde en önemli etken olmuştur. Biz adeta 18 yıl boyunca yaptıklarımızla bu salgına hazırlanmışız.” şeklinde konuştu.

Ünal, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “tek derdinin, Türk milletinin mücadelesi olduğunu” öne sürdü. Ünal kendisinin “dezenformasyonla mücadele kanunu” üzerinde çalıştığını söylerken “AB internet ortamına ilişkin iki temel kırmızı çizgi koydu. Birincisi terörle mücadele, ikincisi dezenformasyonla mücadele. Dezenformasyonun terör kadar tehlikeli olduğunun altını çizdi AB. Dezenformasyon tek başına yalan, karalama, itibar suçu değil. Dezenformasyon gerçekle yalanın ayırt edilemez hale gelmesidir. Bugün Türkiye’de öyle bir iklim oluşturdular ki Türkiye maalesef dezenformasyona maruz kalan ülkeler arasında birinci sırada. Türkiye’deki haberlerin yüzde 49’u dezenformasyon içeriyor.” dedi.

Son olarak mecliste kabul edilen tezkerenin “Türkiye’nin toprak bütünlüğünü ve sınır güvenliğini sağlamak için” gerektiğini iddia eden Ünal, “2019’da bu tezkereye evet diyen CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu 2021’de bu tezkereye hayır dedi. Çünkü HDP dedi ki ‘2023 seçimlerini düşünüyorsan eğer tezkereye hayır diyeceksin.’ Bunlar da çıktılar, tezkereye hayır dediler. Bunu da dezenformatif hale getirdiler. Kılıçdaroğlu çıktı dedi ki ‘biz CHP olarak kendi topraklarımızda yabancı askerlerin postallarını istemiyoruz’. Bu tezkere zaten yurt dışı için verildi. Kendi topraklarımız ve yabancı askerlerle bir ilgisi yok ama şimdi biz bunun neresini düzeltelim. İşte bu dezenformasyon ortamında gerçekle yalanın ayırt edilemediği bir ortamda arsızların sesi çok çıkıyor. Siz hakikati bulmaya çalışırken onlar bulanık suda balık avlıyorlar.” sözlerini kullandı.

Mahir Ünal, mevcut ortamda AKP üyelerine “çok daha büyük sorumluluk düştüğünü”, AKP’lilerin “hakikat savunucuları olarak doğruyu, hakikati ayakta tutmak için verdiği mücadelenin çok kıymetli olduğunu” öne sürdü.

Ünal, son dönemde AKP’yle ilgili bir “itibarsızlaştırma çalışması yürütüldüğünü” öne sürerken “Biz eğer bu ülkeyi tam bağımsız bir Türkiye haline dönüştüreceksek bunun derdini tasasını hissetmemiz gerekiyor. Öyle bir hava oluşturuyorlar ki biz sanki Türkiye’de bunca yıl hiçbir şey yapmamışız, taş üstüne taş koymamışız. Bunu dikili bir ağacı olmayan, taş üstüne taş koymayanlar söylüyor.” dedi.

Yoğun sömürü ve sağlıkta özelleştirmeyle adı birlikte anılan Şehir Hastaneleri’nin de hedef alındığını iddia eden Ünal, şöyle devam etti:

Ünal, “Biz siyaseti bin yıldan beri bu topraklarda devam eden mücadelenin ve bu milletin bize yüklediği büyük iddianın, büyük mücadelenin, büyük kavganın varisleri olarak yapıyoruz. Bu siyaset 1950’de ‘söz de karar da milletindir’ diyen Adnan Menderes’in siyasetidir. Bu siyaset Türkiye’yi yüceltme mücadelesi vermiş Alparslan Türkeş’in, Necmettin Erbakan’ın, Turgut Özal’ın tam bağımsızlık mücadelesidir. Bu millet bu mücadeleyi bugün Recep Tayyip Erdoğan ile devam ettiriyor.” dedi.

“Siz 20 yıl boyunca Afganistan’da ne yaptınız?”

10 büyükelçinin ortak açıklamasına da değinen Ünal şöyle konuştu:

Ünal şöyle devam etti:

Exit mobile version