Site icon A3 Haber

Bakan Dönmez “En ucuzu bizde” demişti: 5 milyon yurttaşın doğalgazı kesildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, “Avrupa’da en ucuz gaz bizde” açıklamasının ardından bir çalışmaya imza atan CHP’li Akın, son 3,5 yılda 5 milyondan fazla abonenin doğalgazının kesildiğini açıkladı.

CHP Enerji ve Altyapı Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in “Avrupa’nın en ucuz doğalgazı Türkiye’de” açıklamasına karşın resmi verilere göre her yıl milyonlarca vatandaşın faturasını ödeyemediği için doğalgazının kesildiğini dile getirdi. CHP’li Akın, “Doğalgaz ucuzsa vatandaşlarımız neden sözde ucuz doğalgazın faturasını ödeyemiyor? Başkanlık sisteminin resmen yürürlüğe girdiği 2018 yılından bu yana faturasını ödeyemediği için doğalgazı kesilen abone sayısı her geçen gün artıyor” diye konuştu.

Resmi verilere göre durum vahim

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, Türkiye’de özellikle 2018 yılında başlayan ekonomik krizle birlikte vatandaşların doğalgaz faturasını ödemekte zorlandığını resmi verilerle ortaya koyan CHP’li Akın, bu kapsamda hem Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) hem de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın resmi verilerini derledi. CHP’li Akın, EPDK’nin her yıl yayımladığı rapora göre 2018, 2019 ve 2020 yılları ile Bilgi Edinme Yasası kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Ocak 2021 ile Mayıs 2021 dönemine ilişkin son 3,5 yılı kapsayan dönemde kaç abonenin doğalgazının kesildiğini ortaya çıkardı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, resmi verilere göre ortaya çıkan sonuçları şöyle anlattı: “

Halk faturayı ödeyemiyor

İlgili Haberler:

Exit mobile version