Site icon A3 Haber

Seval Türkeş’ten anma törenindeki saldırıya ilişkin çarpıcı iddia: Soylu’yu işaret etti

Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş, Alparslan Türkeş Vakfı tarafından düzenlenen anma törenindeki baskınla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu saldırı İçişleri Bakanı’nın himayesinde yapılmış olduğu izlenimi var; oradaki tablodan çıkarılan bir sonuç” iddiasında bulundu.

MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş, Ankara’da anma etkinliğinde düzenlenen saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Halk TV’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Seval Türkeş, saldırının provokasyon olduğunu değerlendirerek şu ifadeleri kullandı:

“Ölüm olmadığına şükrediyoruz”

Hakan Çelenk’in “Davetlilerden rahatsız olmuş olabilirler mi? Konuklar neye göre davet edildi?” sorusuna yanıt veren Türkeş şöyle konuştu:

“Ben de Mansur Yavaş’ı desteklerdim”

Seval Türkeş, İsmail Saymaz’ın “Kılıçdaroğlu sizi ziyaret etti. Acaba Millet İttifakı’na bir sempatinizin olduğunun düşünülmesi mi böyle bir tabloya sebebiyet verdi?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Soylu” iddiası

Türkeş, saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu işaret ederek, “Bu saldırı İçişleri Bakanınının himayesinde yapılmış olduğu izlenimi var. İçişleri Bakanı’nın yapılmış izlenimi oradaki tablodan çıkarılan bir sonuç. Sayın Bahçeli’nin bu MHP il başkanını anında görevden alması gerekirdi. Ve hala bu saldırıyı yapanlar hakkında hiçbir soruşturma başlatılmaması, yargıya başvurulmaması bunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

İlgili haberler:

Exit mobile version