A3 Haber

MHP’li başkan hedef göstermişti: 50 kişilik grup Türkeş anmasına saldırdı

MHP’li başkan hedef göstermişti: 50 kişilik grup Türkeş anmasına saldırdı

MHP’li başkan hedef göstermişti: 50 kişilik grup Türkeş anmasına saldırdı
Kasım 28
17:44 2021

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ’un hedef gösterdiği Alparslan Türkeş Vakfı’nın düzenlediği Türkeş anmasına saldırı düzenlendi. Saldırının MHP’liler tarafından yapıldığı ve salon dışında bekleyen polisin saldırıya izin verdiği öne sürüldü. İddiaya göre toplantı saldırıyı gerçekleştirenler arasından MHP Ankara İl Başkan Tugay Baştuğ da var.

Saldırının, MHP İl Başkanı Turgay Baştuğ’un hedef göstermesi sonrası MHP’liler tarafından yapıldığı ve salon dışında bekleyen polisin saldırıya izin verdiği öne sürüldü.

Alparslan Türkeş Vakfı’nın Ankara’da Türkeş’i anmak için düzenlediği etkinliğin gerçekleştiği sırada, içeridekilerin iddiasına göre MHP üyesi olduğu söylenen ülkücü bir grup salona girerek konuşmacılara ve salonda bulunanlara saldırdı.

Etkinliği MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ hedef gösterdi. Baştuğ, yaptığı paylaşımlarda etkinlikte konuşmacı olanların Türkeş’i anamayacağını, etkinlikte konuşmacı olan eski MHP Milletvekili Ali Uzunırmak’ın İYİ Parti’ye geçmesini de sebep olarak gösterdi.

Baştuğ, son paylaşımında, “Ülkücüler mukaddesatımızı ayaklar altına alanların; partimize, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’e, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye ihanet edenlerin Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i anmasını asla kabul etmez, ilelebet de etmeyecektir” dedi.

Polis izin verdi iddiası

Etkinlikte bulunan insanların söylediğine göre; Yenimahalle Belediyesi’ne ait binada gerçekleşen etkinlik için polis kapı önünde bekliyordu. Etkinliği düzenleyenler, saldırganların polisin engellememesi sonucu içeri girdiğini belirtti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER