Site icon A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan asgari ücret açıklaması: Döviz kurundaki artış baz alınırsa düşük

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ortak basın toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu 4 bin 250 liralık asgari ücretin dolardaki artış karşısında düşük kaldığını söyleyerek rakamı yadırgamadıklarını belirtti. Karamollaoğlu da, “Rakam değil geçimi sağlamaya yetip yetmediği önemli” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldi. İki lider toplantının ardından basın açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın, “Bunlara sormak lazım sizin geçmişinizde acaba siz Türk Lirası’nın olduğu bu ülkede dolarla mı çalıştırıyordunuz bu insanları” açıklamasına ilişkin olarak, “Dolarla aylık alanlar var, listeyi yayımlayabiliriz” yanıtını verdi.

1 Ocak 2022’den itibaren geçerli olacak asgari ücretin 4 bin 250 TL olmasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Yadırgamıyoruz. Ancak enflasyonu kontrol etmeniz lazım” dedi.

Asgari ücret değerlendirmesi yapan Karamollaoğlu ise, “4 bin 250 hakkaten iyi bir rakam, ama vatandaş geçinemiyorsa 5 bin 250 olmasının da faydası olmaz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları:

Karamollaoğlu’nun konuşmalarından satırbaşlası ise şöyle:

Exit mobile version