Site icon A3 Haber

AKP, Enes Kara’yı intihara sürükleyen yurdu savundu: “Denetlemek demokrasiyle bağdaşmaz!”

Meclis’te, cemaat yurdunda gördüğü sistematik baskı nedeniyle intihara sürüklenen üniversite öğrencisi Enes Kara ile ilgili açıklamalar yapan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Kara’nın kaldığı evin cemaat yurdu değil, “gençlerin hür iradesiyle açtığı bir öğrenci evi” olduğunu iddia etti. Özkan, bu evlerin denetlenmesinin “demokrasiyle bağdaşmayacağını” öne sürdü.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, öğrenimini sürdürdüğü Elazığ’daki bir cemaat yurdunda gördüğü sistematik baskı sonucu intihara sürüklenen Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın ölümüne ilişkin tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu.

Özkan, “Türkiye’de Kredi Yurtlar Kurumu’nun kapasitesini 12 kat artırmak suretiyle, hiçbir yurt ve kalacak yer kaygısı olmaksızın, devletimizin yurtlarında kalmasına imkân sağlanmıştır. Bu çerçevede Enes Kara yavrumuz, kardeşimiz, maalesef yaşadığı bunalımlar nedeniyle hayatını kaybetmiş, intihar etmiştir. Üzüntülüyüz. Hiç kimsenin ailesinden daha üzüntülü olduğu düşünülemez. Ailesinin vermiş olduğu bilgiye göre, Enes Kara, Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalmak için müracaatta bulunmadı. Devletin resmi makamları nezdinde de böyle bir başvurunun olmadığı alınan bilgiler çerçevesinde görülmüştür” dedi.

“Başka çevrelerde de intiharlar oluyor”

Kara’nın ölümünün ardından, kamuoyunun cemaat-tarikat yurtlarına ve AKP iktidarının gerici politikalarına yönelik tepkisini de yorumlayan Özkan, “başka sosyal çevrelerde de intiharlar oluyor” savunması yaptı. Özkan şöyle konuştu:

“Evler denetlenemez, demokrasi var!”

AKP’li Özkan, bu tür yurtların denetlenip denetlenmeyeceği yönündeki soruya da aynı yaklaşımla cevap verdi. Enes Kara’nın sistematik olarak baskı gördüğü yurt için, “Olayın gerçekleştiği yer bir yurt değil. Gençlerimizin kendi hür iradeleriyle bir araya gelerek açmış oldukları bir öğrenci evi” tanımı yapan Özkan, böyle yerlerin denetlenmesinin demokrasiyle bağdaşmayacağını ileri sürdü. Özkan şunları ifade etti:

Enes, “cemaat yurdunda kalıyorum” demişti

AKP’li Cahit Özkan’ın bu sözleri, Enes Kara’nın cemaat yurdunda kaldığını ve özgür hissetmediğini dile getiren videosuyla çelişti. 20 yaşındaki Enes Kara videoda şunları vurgulamıştı:

İlgili haberler:

Exit mobile version