Site icon A3 Haber

KLİMİK’ten aşısızlara test şartının kaldırılmasına tepki: Hiçbir bilimsel dayanak yok!

KLİMİK Derneği, aşısızlara seyahat, etkinlik, iş yeri ve okullarda test zorunluluğunun kaldırılmasına tepki gösterdi. “Bu uygulama için henüz hiçbir bilimsel dayanak yoktur” denilen açıklamada, taramaların hızlı ve güvenilir testleri de ekleyerek, etkili bir şekilde yapılması için çağrıda bulunuldu.

Türk Klinik Mikrobiyoloji Ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK), aşısızlara seyahat, etkinlik, iş yeri ve okullarda test zorunluluğunun kaldırılmasına ilişkin, “Bu uygulama için henüz hiçbir bilimsel dayanak yoktur ve bu durum salgında kontrolün tamamen kaybedilmesine yol açabilir” açıklamasını yaptı.

Bilim Kurulu’nun kararları doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıya göre, aşısızlara seyahat, etkinlik, iş yeri ve okullarda test zorunluluğu kalktı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Serap Şimşek Yavuz’un başkanı olduğu KLİMİK Derneği, yazılı açıklama ile karara tepki gösterdi.

KLİMİK’ten yapılan açıklamada, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vaka sayılarında diğer dalgalarda görülenin çok üstünde artışlara yol açan omikron varyantı, çok hızlı bulaşmakta, özellikle aşısız veya bağışıklığı yeterli olmayan kişilerde, diğer varyantlara benzer şekilde hastaneye yatışa ve ölüme yol açabilmektedir. Ek olarak başta sağlık çalışanları olmak üzere kritik hizmet sektörlerinde yarattığı iş gücü kayıpları, bu hizmetleri durma noktasına getirebilmektedir” denildi.

Açıklama, şöyle devam etti:

“Bilimsel dayanağı yok”

KLİMİK’in açıklamasında şunlar kaydedildi:

İlgili haberler:

 

Exit mobile version