Site icon A3 Haber

İmamoğlu’ndan MOBESE görüntüleri açıklaması: Bu olay, Adalet Bakanı’nın kellesini aldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Balıkçıda yenen yemeğin MOBESE görüntülerinin servis edilmesine ilişkin olarak, “Polisin bütün imkânlarını kullanacak kadar da gözleri dönmüş” açıklamasını yaptı. İmamoğlu, “Bu olay, Adalet Bakanı’nın kellesini aldı” düşüncesini dile getirdi.

İmamoğlu, Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’e konuştu. İmamoğlu, “Gayet iyiyim; ne diyelim? Ülkemizin bu sürecini hep beraber yaşıyoruz. ‘Demleniyoruz’ diyorum. Bazen ‘Daha kötü şeyler de yaşayabiliriz’ diye düşünüyorum.’ Ama Allah’ın izniyle zor günleri aşacağız. Değerli kalemlerin de doğru zamanlarındaki katkısıyla bu daha da kolay olacak diye düşünüyorum.” dedi.

“Bu olay, Adalet Bakanı’nın kellesini aldı”

İmamoğlu, “İnşallah bundan sonra da bu tarz olaylar yaşamayız. Bu olay, Adalet Bakanı’nın kellesini aldı. Birazcık düzgün kim varsa onları herhalde bu iş gibi götürecek görünüyor” diye konuştu.

“Sizce Adalet Bakanı neden alındı?” sorusuna İmamoğlu, “Yaptığı bir açıklama mı etkili oldu bilemiyorum. Abdulhamit Gül, ‘FETÖ’vari bir anlayış ve uygulamaların hiçbir zaman gerçekleşmemesi için hukukun gerekli tedbirleri alması en esaslı görevidir’ demiş. Sanırım, Adalet Bakanlığı’nın resmi hesabından yayınlamış bunu. Bu cümle mi ağırına gitti birilerinin ben anlamadım. Bu çok acı bir durum yani.” yanıtını verdi.

İmamoğlu şunları söyledi:

“MOBESE kayıtlarının ortaya çıkarılması çok mühim mesele”

“Polisin bütün imkanlarını kullanacak kadar da gözleri dönmüş”

İmamoğlu, başkanların dinlendiği iddiası için de şunları söyledi:

Öztürk yazısında şu ifadeleri kullandı:

-İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi; ile balıkçıya gitmelerinin zamanı eleştiriliyor. Bunu sorduğumda İmamoğlu konuya şu açıklamayı getirdi:

“Görüşme içeriğiyle ilgili savsatalar yapıldı”

-Balık lokantasına gittiği için İmamoğlu’na ağır eleştiriler yapıldı. Peki o masada konuşulanların içeriği neydi? Başkan İmamoğlu şöyle dedi:

“Biz gizli kapılar ardında bir şey yapmadık…”

“Bir insanın hata yapmama şansı yok”

“En derinden kınıyorum”

-İmamoğlu, bir vatandaşın sosyal medyada paylaştığı elektrik ve doğalgaz faturaları için “Bunları ben nasıl ödeyeceğim?” diye sorduğunu belirtiyor ve şöyle devam ediyor:

“Ben teftiş edilmekten imtina edecek bir belediye başkanı hiç olmadım”

-İmamoğlu’na, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturmayı da sordum. Cevabı şöyle oldu:

İlgili haberler:

Exit mobile version