Site icon A3 Haber

MSB’den Karadeniz’deki mayınlar hakkında açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, Karadeniz’deki sürüklenen mayınlar hakkında, “Sürüklenen mayın tehlikesini bertaraf etmek maksadıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Romanya ve Bulgaristan Deniz Kuvvetleri dâhil olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ile koordineli olarak gerekli tedbirlerin alınmasına devam edilmektedir” açıklamasını yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Karadeniz’deki sürüklenen mayınlar hakkında bilgilendirmede bulundu. Yapılan açıklamada, “Romanya ve Bulgaristan Deniz Kuvvetleri dâhil olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ile koordineli olarak gerekli tedbirlerin alınmasına devam edilmektedir” denildi.

Milli Savunma Bakanlığının faaliyetlerini içeren basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

“Rusya Federasyonu ve Ukrayna arasında yaşanan ve gerek bölgemizin gerekse dünyanın güvenliğine ciddi bir tehdit teşkil eden gelişmeleri yakından takip ediyoruz” denilen açıklamada, “Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik uluslararası hukuka aykırı bu durumun diplomatik yollarla çözülmesi çağrımızı tekrarlıyor, daha fazla can kaybı yaşanmaması, huzur ve istikrar sağlanması için acilen bir ateşkes ilan edilmesinin önemli olduğunu bir kez daha vurguluyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklama, şöyle devam etti:

MSB’nin açıklamasında, “İnsani yardım ve vatandaşlarımızın tahliyesi amacıyla Ukrayna’ya gönderilen iki A400M nakliye uçağımız ortaya çıkan gelişmelerden dolayı kuleler ve hava sahasının kapanması üzerine Borispol Havaalanında tahliye için beklemektedir. Uçakların emniyeti ve tahliyesi konusunda hem Rusya hem Ukrayna tarafıyla temaslarımızı sürdürüyoruz” ifadelerine yer verildi.

Mayın açıklaması

Açıklamada, son dönemde gündeme gelen Karadeniz’deki sürüklenen mayınlarla ilgili şunlar kaydedildi:

NATO mesajı

Açıklamada, “Ülkemiz, İttifak’a katıldığı 1952 yılından bu yana üstlenmiş olduğu tüm görev ve misyonları başarı ile yerine getirmeye, NATO’nun aktif ve yapıcı bir üyesi olmaya devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

Exit mobile version