Site icon A3 Haber

Marmaris yangınına ilişkin Kirişçi ve Soylu’dan açıklama: Tespit edilen bir şüpheli var

Geçtiğimiz günlerde Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını devam ederken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamalarda bulundu. Yangının kontrol altına alınamadığını belirten Tarım Bakanı Kirişçi, “Yangını yarın kontrol altına alma durumumuz olabilir.” dedi. Bakan Soylu ise, “Yangının çıkışına dair bir tespitimiz ve bir kimliğimiz var” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Soylu Marmaris’teki yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangınla ilgili açıklama yaptı.

Kirişci’nin açıklamaları şu şekilde:

“Yangını yarın kontrol altına alabiliriz”

Tatilcilerden helallik istedi

Bakan Kirişci sözlerinin devamında tatilcilerden helikopterlerin yaptığı sesten dolayı helallik istedi, Kirişçi, “Sabah şeyin dün bugün buralarda tatilini geçiren bütün vatandaşlarımızdan biz helallik istiyoruz. Hani birilerinin o helalleşmesi vardır ya biz bu manada helallik istiyoruz. Çünkü onlar buraya tatillerini geçirmek üzere geldiler. Ama yangın hadisesiyle birlikte neredeyse her 15-20 saniyede bir hava aracımızın ikmal yapması nedeniyle üzerimizden uçuşu nedeniyle vermiş olduğu gürültü, bundan dolayı da biz onlardan helallik istiyoruz” diye konuştu.

Sabotaj şüphesi

Yangın bölgesinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamaları ise şu şekilde:

Soylu, yangının nedeninin sabotaj mı sorusuna ise, “Yangının çıkışına dair şüpheli bir tespitimiz ve bir kimliğimiz var. Arkadaşlarımız üzerindeler. Yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi.

Exit mobile version