Site icon A3 Haber

İzmir’deki şüpheli ölümde “uyuşturucu” detayı: Aslıhan Sinem Çiçek’in ailesinin ifadeleri ortaya çıktı

İzmir’de yol üzerinde baygın bulunduktan sonra yaşamını yitiren 18 yaşındaki Aslıhan Sinem Çiçek’in şüpheli ölümünde yeni detaylar ortaya çıktı. Sinem’in ailesi olaya ilişkin şüphelerini dile getirdi.

İzmir’de, iş görüşmesine gittikten sonra eve geri dönmeyen, kayıp başvurusu üzerine de hastaneye kaldırıldığı anlaşılan 18 yaşındaki Aslıhan Sinem Çiçek’in ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

İzmir’in Yamanlar semtinde ailesiyle yaşayan Aslıhan Sinem Çiçek, bir yandan kuaförlük eğitimi alıyor bir yandan da harçlığını çıkarıyordu.

Bir dönerciye iş başvurusu yapan Çiçek, aynı gün internetten motorunu satan biriyle buluşmuş, iş başvurusuna da o motorlu kişiyle gitmişti.

Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine göre, başvurudan sonra da yine aynı kişiyle arkadaşı Helin’in evine gitti. Bir süre orada kaldı, sonra evden çıktı. Kendisini bekleyen beyaz bir arabaya binip uzaklaştı. Bir daha da kendisinden haber alınamadı. Saatler sonra koma halinde bir yol kenarında bulundu. 26 Temmuz gecesi de hayatını kaybetti.

“Uyuşturucu hap kullandığını söylemişti”

Sinem’in en yakın arkadaşı ve son görüştüğü kişi olan 18 yaşındaki Helin Uludağ, ifadesinde “Sinem o gün yanımızda 10 dakika kadar kaldı. Kesinlikle hap ya da alkol kullanmadık. Sinem bize geldiğinde eli ayağı titriyor gibiydi, çok asabiydi, yerinde duramıyordu. Bir anda ‘Ben gidiyorum’ diyerek kalktı ve de gitti, bir daha da onunla irtibat kuramadık. Sinem son zamanlarda ‘şeker’ denilen uyuşturucu hap kullandığını bana söylemişti. Sinem’in motor sevdası vardı” dedi.

Soruşturmada şimdiye kadar tek tutuklu var. 28 yaşındaki motokurye Burak Kaya. Sinem’in bulunduğu yerin yakınında gözaltına alındığında üzerinde Sinem’in kanı vardı, Sinem’in cep telefonu da ondaydı. Suçlamaları kabul etmedi.

“Elinde açık bir yara vardı, kanıyordu”

Burak Kaya’nın ifadesi ise şöyle:

“Arkadaşlarının ifadeleri çelişkili”

Koma halinde bulunan ve kanında yüksek oranda uyuşturucu tespit edilen Sinem’in kesin ölüm sebebi ve herhangi bir istismara maruz bırakılıp bırakılmadığı ayrıntılı otopsi raporuyla belirlenecek.

Anne Remziye Çiçek, olaya dair bildiklerini şöyle anlattı:

Exit mobile version