Site icon A3 Haber

Erdoğan’dan asgari ücret mesajı: Öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık var

Kazakistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, asgari ücretle ilgili bir açıklama yaptı. Erdoğan “Öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık var” dedi. Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye’de doğalgaz dağıtım merkezi kurulabileceğine ilişkin açıklamalarına ilişkin de konuşan Erdoğan, “Bu iş için Trakya en önemli yer olarak görülüyor. İlgili kurumlara müşterek çalışma talimatını Putin ile verdik” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kazakistan temasları sonrasında uçakta medya temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücrete ilişkin “İlgili çalışmaları arkadaşlarımız yapıyor. Bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın olduğunu biliyorum” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’de doğalgaz dağıtım merkezi kurulabileceğine ilişkin açıklamaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Bu iş için Trakya en önemli yer olarak görülüyor. İlgili kurumlara müşterek çalışma talimatını Putin ile verdik” dedi.

“Türbana yasal güvence” teklifine ilişkin de konuşan Erdoğan, tartışmalı “aile” maddesine ilişkin “Aile maddesi, LGBT’nin muhalefet partileri tarafından siyasallaştırılmasına önlem alma gibi bir şey içerecek mi?” sorusuna, “Öyleyse demek anlamışlar. Güçlü aile, güçlü milleti oluşturur” yanıtını verdi.

Eski Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Lefkoşa Büyükelçiliği’ne atanmasıyla ilgili konuşan Erdoğan, “Metin Bey bir defa iyi bir hukukçu. İyi bir hukukçu olmanın yanında özellikle uluslararası hukuk alanında ve Kıbrıs meselesinde baro başkanıyken bizimle gayet güzel çalışmaları oldu. Kendisine bu teklifi yaptığımda o da ‘bunun için çok müteşekkir olurum’ dedi” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’a sorulan sorular ve yanıtları şöyle:

Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir görüşmeniz oldu. Putin, “Avrupa için Türkiye’de büyük bir gaz merkezi kurulabilir’ dedi. “Gaz tedarikinde Türkiye, Avrupa Birliği (AB) için çok önemli bir güzergah” açıklamasında bulundu. Gazprom yöneticilerinden de bazı açıklamalar geldi, “gaz ticaret merkezi Türkiye ile AB sınırı olabilir, oraya kurulabilir.” dediler. Türkiye’nin böyle bir projeye bakışı nasıl olur? Kimi uzmanlar projenin “barış vanası” olabileceğine dair görüşler belirtmeye başladılar. Ukrayna’daki bu çatışmaların sona ermesinde ve daha istikrarlı bir bölge siyaseti inşa edilmesine böyle bir şeyin katkısı olabilir mi? Bir de son dönemde Putin, Türk Akımı’nın güvenliğiyle ilgili endişelerini dile getiriyor. Hakikaten böyle bir endişe var mı, Türkiye’nin önlemleri neler?

“Hassasiyeti koruyarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz”

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın devamını daha ziyade ABD ve İngiltere’nin istediği, Kıta Avrupası’nın bundan biraz zararlı çıktığı görülüyor. Sayın Putin ile yaptığınız son görüşmeden sonra Kremlin, “Henüz Rusya-Ukrayna Savaşı ile ilgili Türkiye hala barış noktasında merkezi önemde bir ülke, başka imkan yok gibi görünüyor.” dedi. Bu konuda bir gelişme olacak mı?

Burada barış için önemli adımlar atıyorsunuz ancak bir süredir Ege’de bazı şeyler yaşanıyor. Dedeağaç’tan başlayarak Midilli üzerinde, Ege Adaları üzerinde ABD destekli silahlandırmalar kamuoyunu meşgul ediyor. Bu konudaki yorumunuz nedir?

“Bu işin tarihi olmaz. bir gece ansızın gelebiliriz”

Sabrımızın taştığı sınır var mı?

ABD ile F16 sürecinde bir ön koşul vardı. O ön koşulun kaldırıldığını duyurdular. Yaklaşık bir yıl oldu bu süreç. Onunla birlikte bugünkü görüşmeyle ilgili, Putin ile yaptığınız görüşmede Ukrayna-Rusya çatışmasının gündeme gelip gelmemesiyle alakalı Kremlin’in açıklaması olmuştu. Değerlendirmenizi merak ediyorum?

Ermenistan Başbakan’ı Paşinyan ile Prag’da görüştünüz, baş başa bir görüşme oldu. Hala Zengezur Koridoru ile ilgili sorunların olduğunu biliyoruz. Prag’daki görüşmeden sonra Paşinyan’ın kendi ülkesinde kamuoyunu bu konuda ikna edebileceğini düşünüyor musunuz? İkincisi orada Zengezur Koridoru ile ilgili bir görüşme oldu mu?

“Kanal İstanbul olmazsa olmaz”

Dün yapmış olduğunuz ortak basın açıklamasında ‘Kazakistan’la Orta Koridor’un geliştirilmesi için çalışmayı sürdüreceğiz’ ifadelerini kullandınız. Ev sahibi mevkidaşınız Tokayev ise ‘Taşımacılık ve transit alanında orta koridorun geliştirmesi büyük önem arz etmektedir” açıklamasında bulundu. Türkiye konumu itibariyle çok önemli bir noktada. Marmaray gibi Asya ve Avrupa yakasını birleştiren tüm projeler aslında bu büyük adımın da bir parçası. Burada akıllara Kanal İstanbul projesi de geliyor. Kanal İstanbul projesinin Orta Koridor’a olası katkısı üzerine görüşmeleriniz oldu mu ya da projenin bir parçası olacağı düşünülebilir mi? Yakın dönemde Orta Koridorla ilgili hangi adımların atılmasını öngörüyorsunuz?”

“Aile konusunu da bu düzenlemenin içerisine koyalım istiyoruz”

Başörtüsüne anayasal zırh çerçevesinde çalışmalar var. Meclis gurubu da çalışıyor. Kaç madde olacak? İçinde aile maddeleri olacak mı? Bir de neden Anayasa 24 ve 10 üzerinden ilerleniyor? Diğer taraftan CHP’nin verdiği bir yasa teklifi var. Siz Anayasa teklifi verdiniz. Bu denkleme baktığımız zaman, yasa teklifinin AK Parti’ye, Anayasa teklifinin de CHP’ye ihtiyacı var. Kemal Bey’in tavrı ortada. Bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?

“Sana altılı masa bile destek vermiyor”

Aile maddesi de çok tartışılıyor. İçeriğe ilişkin bizimle paylaşabileceğiniz bir şey var mı?

Aile maddesi, LGBT’nin muhalefet partileri tarafından siyasallaştırılmasına ön alma gibi bir şey içerecek mi?

Davetiniz üzerine eski CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi artık AKP vekili oldu. Bundan sonra da çeşitli isimlere davetleriniz olacak mı?

Metin Feyzioğlu yorumu

Bir de KKTC Büyükelçisi olarak tanınmış bir isim, Metin Feyzioğlu’nu atadınız. Feyzioğlu’nu KKTC’ye atamanızda Doğu Akdeniz ve uluslararası hukuk denkleminde özel bir anlam var mı?

500 bin konut, 250 bin arsa, 50 bin iş yeri kazandıracak olan ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ kampanyasını başlattınız. Esnafa destek paketi açıkladınız. Bu kampanyalar çok büyük ilgi gördü. Önümüzdeki dönemde bu kampanyaları yeni müjdeler izleyecek mi?

“Yeni yüzyıl, Türkiye yüzyılı olacak” dediniz. 28 Ekim’de AK Parti’nin seçim stratejisinin ilk adımı olan Seçim Vizyon Belgesi’ni açıklayacaksınız. Bu belgede neler var?

Asgari ücret açıklaması

Asgari ücret konusunda beklentilerle ilgili farklı rakamlar konuşuluyor. Bu konuyla ilgili siz neler söylersiniz?

İlgili haberler:

Exit mobile version