A3 Haber

Hells Angels: Alman uyruklu Türklerle aralarındaki bağlantının anlamı ne?

Hells Angels: Alman uyruklu Türklerle aralarındaki bağlantının anlamı ne?

Hells Angels: Alman uyruklu Türklerle aralarındaki bağlantının anlamı ne?
Eylül 10
07:46 2020

Cend Medya.
Alupet.
AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaparken karıştığı iddia edilen “FETÖ Borsası” davası sürerken 30 Mayıs 2019’da evinde öldürülen Ahmet Kurtuluş’un başka iki şirketi.
Cend Medya Bilişim ve Teknoloji A.Ş., 20 Ocak 2017 tarihinde Ankara Söğütözü Mahallesi, Söğütözü Caddesi Koç Kule A Blok No: 2A/42 Çankaya Ankara adresinde kurulmuş, Ankara 63. Noterliği’nin 20 Ocak 2017 tarih 2482 yevmiye numarası ile ana sözleşmesi onaylanmış medya ve bilişim şirketi.
Sermayesi her biri bin lira değerinde 100 hisseden oluşan 100 bin lira.
100 hissesinin tamamı Taner Akçay’ın.
İzmir polisinin yaptığı araştırma ve İzmir Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü 2019/539 esas sayılı iddianameye göre, Ahmet Kurtuluş ve eşi Gülçin Kurtuluş Cend Medya’nın çalışanı olarak görünüyor.
İddianamede, Cend Medya için “Şirket sahibi Taner Akçay ile Ahmet Kurtuluş arasında para transferlerinin bulunduğu, bu bağlamda şirketin paravan olarak kurulduğu” bilgisi ve Yılmaz Çelebi üzerinden aktarılan 45 bin liranın kaydı da yer alıyor.

Gelelim Alupet’e…
Alupet Alüminyum Ambalaj Pet Film Baskı A.Ş. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Mahallesi 34. Sokak No: 12 Kemalpaşa İzmir adresinde 14 Ocak 2015’de kuruluyor.
İzmir 11. Noterliği’nin 13 Ocak 2015 tarih 557 yevmiye sayılı düzeltme, Kemalpaşa 1. Noterliği’nin 7 Ocak 2015 tarih 264 yevmiye sayılı onayı ile kuruluyor.
Şirketin kurucuları Fatma Tutam Erdoğuş ve Gülçin Kurtuluş.
Şirketin sermayesi her biri 10 bin lira değerindeki 100 hisseye karşılık gelen 1 milyon liradır.
Kurulduğunda 10 hissesi Fatma Tutam Erdoğuş’un, 90 hissesi ise Gülçin Kurtuluş üzerinedir.

İzmir 11. Noterliği’nin 12 Mayıs 2016 tarih 7160 yevmiye sayılı onayı ve 5 Mayıs 2016 tarihli yönetim kurulu kararı ile Alupet Alüminyum Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki adresinden Bahçelievler Mahallesi Bağımsızlık Caddesi No: 20 Torbalı İzmir adresine taşınıyor. Yaklaşık bir yıl sonra da Bornova 3. Noterliği’nin 3 Nisan 2017 tarih 10791 yevmiye numaralı 2017/04 sayılı yönetim kurulu kararı ile Gülçin Kurtuluş 90 hissesini, Fatma Tufan Erdoğuş da 10 hissesini Derya Arabacı’ya devrediyor.
Böylece şirketin tamamı Derya Arabacı’nın oluyor.

Derya Arabacı’nın tek sahibi olduğu şirket büyümek ihtiyacı hissediyor ki, Bornova 3. Noterliği’nin 28 Aralık 2017 tarih ve 54540 yevmiye numaralı onayı ile 2017/7 sayılı genel kurul kararıyla sermayesi 1 milyon liradan 5 milyon liraya yükseltiliyor.
Şirketin sahibi yine Derya Arabacı…
Buraya kadar herşey normal.
Kurmuşlar, almışlar, taşınmışlar ve satmışlar.
Asıl hikaye bundan sonra…
Derya Arabacı’ya ait 5 milyon lira sermayeli, eski ortakları arasında Ahmet Kurtuluş’un eşi Gülçin Kurtuluş’un da bulunduğu Alupet Alüminyum şirketine Gebze 1. Sulh Ceza Mahkemesi 2 Nisan 2018 tarih ve 2018/985 D. İş kararı ile tüm yetkileri kullanmak ve yeni yönetim kurulunu oluşturmak üzere Osman Celaleddin Sivaslıgil’i kayyum olarak atıyor.
Ne o şaşırdınız mı?
Kayyum atamasının gerekçesini okuyunca daha da şaşıracaksınız.

Gebze 1. Sulh Ceza Mahkemesi Alupet Alüminyum’a kayyum atama gerekçesini Ceza Mahkemeleri Kanunu’nun 133/1. maddesine dayandırıyor.
Ne diyor CMK’nın 131/1 maddesi?
“Suçun bir şirketin faaliyeti çerçevesinde işlenmekte olduğu hususunda kuvvetli şüphe sebeplerinin varlığı ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılabilmesi için gerekli olması halinde; soruşturma ve kovuşturma sürecinde, hâkim veya mahkeme, şirket işlerinin yürütülmesiyle ilgili olarak kayyım atayabilir.”

Demek ki Gebze 1. Sulh Ceza Mahkemesi Alupet Alüminyum’da suç işlendiğini düşünerek kayyum atıyor.
Peki bu maddenin işletilebileceği suçlar ne?
Bu madde hükümleri ancak aşağıda sayılan suçlarla ilgili olarak uygulanabilir.
Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, parada sahtecilik, fuhuş, kumar oynanması için yer ve imkân sağlama, zimmet, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, silahlı örgüt, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, silah kaçakçılığı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 68 ve 74. maddelerinde tanımlanan suçlar.
Hangi suçun işletildiğini merak ediyorsunuz değil mi?
Biraz sonra aşağı yukarı onu da tahmin edeceksiniz…

Alupet Alüminyum’un son sahibini anımsarsınız.
Derya Arabacı…
Derya Arabacı Alman vatandaşı bir Türk.
Ahmet Kurtuluş’un eşi Gülçin Kurtulmuş ile ortaklık yapmış olmasının yanında önemli bir ismin de akrabası.
Bu isim Necati Arabacı.
Necati Arabacı, Ahmet Kurtuluş’un ofisine gelip giden, sık sık telefonla görüştüğü, hatta eski ortağı.
Ahmet Kurtuluş İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütüle 2019/539 esas sayılı iddianamede bulunan 8 numaralı dinleme kaydını açıklarken Necati Arabacı için şöyle söz ediyor: “Yukarıda detaylıca anlattım. Her ne kadar tape içeriğinde Necati Arabacı’dan ortağım diye bahsetsem de ortak değildik, ağız alışkanlığından dolayı öyle dedim. Ayrıca benim Necati Arabacı ile bir ortaklığım şu an yoktur. Eskiden Torbalı da bulunan Alupet Alüminyum Aş’den ortağımdı…”

Ahmet Kurtuluş’un ifadelerine göre Alupet Alüminyum’un esas sahibi Derya Arabacı değil Necati Arabacı. Muhtemelen aynı şirkette ortak görünen Ahmet Kurtuluş’un eşi Gülçin Kurtuluş da gerçek ortak değil. Şirketin görünmeyen sahipleri Ahmet Kurtuluş ve Necati Arabacı.
İşte şimdi yeni bir parantez açabiliriz.
Fatma Tutam Erdoğuş ve Gülçin Kurtuluş’tan Derya Arabacı’ya uzanan ve asıl sahibinin Necati Arabacı olduğunu öğrendiğimiz Alupet Alüminyum’a neden kayyum atandığının gerekçesi de bu ayrıntıda gizli

Hells Angels adını duydunuz mu?
Türkçesi Cehennem Melekleri.
Almanya’da faaliyet gösteren sık sık uyuşturucu ticareti, adam yaralama ve şantaj suçlarıyla gündeme gelen motosiklet çetesi.
İşte bu çetenin önemli isimlerinden biri Necati Arabacı.
Necati Arabacı Alman hükumeti tarafından sınır dışı edildikten sonra nerede yaşıyordu?
İzmir’de…

Necati Arabacı’nın Almanya’daki bağlantıları arasında sadece Hells Angels yok.
Alman makamlarına göre Necati Arabacı aynı zamanda Almanya’daki Osmanen Germania ile de bağlantılı.
Hatta İzmir’de Osmanen Germania’yı örgütlediği yönündeki iddialar yalanlanmadı.
Alman hükumetine göre Osmanen Germania’nın UETD, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Türk kökenlilerin kurduğu Alman Demokratlar Birliği ile iş birliği içinde.
Hatta Almanlar daha da ileri gidip bu kuruluşları Türk istihbarat teşkilatı MİT’in denetiminde olduğunu öne sürüyor.
Bu MİT iddiasını aklınızda tutun bence, bakansınız önümüzdeki yazılarda yeniden okursunuz.
Necati Arabacı Türkiye yer altı dünyasının da yakından tanıdığı bir isim.
Türk mafya lideri Sedat Peker’in yanında oturabilecek kadar da samimi.

Varın gerisini siz anlayın…

Biz Necati Arabacı’ya devam edelim.
Necati Arabacı 11 Temmuz 2020’de polis tarafından İzmir Çeşme’de gözaltına alındı.
Nedeni, polisin yaptığı araştırma sonunda Necati Arabacı’nın Bodrum’da, 14 Ağustos 2019’da Ahmet Atik’in yaşamını yitirdiği ve yanındaki 1 kişinin yaralandığı olay.
Polis, suç çetesinin lideri olduğu öne sürülen ve INTERPOL tarafından da aranan Necati Arabacı’yı yakaladıktan sonra mahkemeye çıkardı.
Mahkeme, Necati Arabacı ve iki kişiyi tutukladı.
Necati Arabacı tutuklanmadan önce spora da el atmıştı.
TFF 3. Lig’e düşen sarı lacivertlilerde Başkan Ahmet Doğan’ın istifasının ardından yapılan Toplam 33 milyon lira borcu olan Bucaspor’un şirketleşme çalışmaları içindeyken tesislere giden ve incelemelerde bulunan Necati Arabacı şartlarda anlaşılırsa kulübü satın almak istediği açıklıyordu.
Alupet Alüminyum’a neden kayyum atandığını anladınız mı şimdi?

Ortaya çıkanlar Ahmet Kurtuluş’un sadece AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı ve “FETÖ Borsası” sanığı olmadığını ortaya koyuyor.
Sadece İzmir ile değil Türkiye’nin hatta Avrupa’nın kimi ülkelerinde kimi isimlerle gayet sıkı ticari ilişkileri ortaya çıkıyor.
Bence bu ilişki ağı burada bitmez.
Şirketleri inceledikçe daha nelere denk geleceğiz birlikte göreceğiz…

About Author

Serdar Öztürk

Serdar Öztürk

Related Articles

TÜM HABERLER