Site icon A3 Haber

Mimarlar Odası’ndan İzmir Kültürpark raporu: Koruma Kurulu’na iletilen dosyada neler var?

Mimarlar Odası İzmir şubesi, Kültürpark’a ilişkin görüş ve öneriler dosyasını, Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı’nı gündemine alan İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na iletti. Oda, alanın “Fuar, Panayır ve Festival alanı” olarak tanımlanmasının yeterli olmadığını, “Park” ifadesinin de bulunması gerektiğini savundu.

A3 Haber Merkezi |  İzmir kamuoyunda “Kültürpark Planı” olarak bilinen Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı tartışması sürüyor. Kentin kalbinde yer alan Kültürpark için hazırlanan koruma amaçlı imar planı, 17 Haziran 2021’de İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun gündemine alınmıştı. Mimarlar Odası İzmir şubesi, konuya ilişkin bir görüş ve öneriler dosyası hazırlayıp dosyayı Kurul’a sundu. Oda, değerlendirme sürecinde görüşlerinin dikkate alınmasını istedi.

Mimarlar Odası İzmir şubesinde hazırlanan dosyada, yapılaşma ile ilgili emsal alanın olması gerekenden fazla olduğu, alanın “Fuar, Panayır ve Festival Alanı” tanımlandığı, bu tanımda “Park” adının geçmediği, hangarların kaldırılarak bu alanın parka dahil edilmesi gerektiğini savundu.

Dosyada hangi görüş ve öneriler yer alıyor?

Tam metnine Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin web sitesinden ulaşılabilen raporda şu hususlar yer aldı:

Yapılacak olan yapıların niteliği belli olmalıdır

Emsal oranı gerçeği yansıtmıyor

Heykel ve havuzlar korunmalı

Kent Parkı işlevine vurgu yapılmalı

Hangarlar kaldırılmalı, yerine yeni yapı yapılmamalı

“Kültürpark: İzmir’de Bir Vaha” belgeseli yayımlandı

Exit mobile version