Site icon A3 Haber

İmamoğlu’ndan hakkında çıkan “suikast” iddiasıyla ilgili açıklama

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkındaki suikast ihbarı ile ilgili, “İBB’ye 80’e yakın müfettiş gönderip, her odada teftiş yapacağım diye en yüksek seviyede ilgi gösteren zatı muhteremleri bu konulara da azami ilgi göstermeye davet ediyorum. Bu tür hamleler olur, olmaz, yazılır, çizilir. Biz görevimizin başındayız” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Gürpınar’da başlayan kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreninin ardından gazetecilerin gündeme ilişken sorularını yanıtladı. Danıştay davası sanığı Osman Yıldırım’ın İmamoğlu’na suikast yapılacağına ilişkin ihbar mektubunun ardından emniyet güçleri ve adli makamlar tarafından bir işlem yapılıp yapılmadığı soruldu.

İmamoğlu suikast ihbarı ile ilgili “Ben de basından okudum. Bu tür hamleler olur, olmaz, yazılır, çizilir. Birileri bu işi ihbar eder ya da itiraf eder. Şahsen benim beklentim bu işle yetkili ve ilgili olan kurum ve kuruluşların gerektiği zaman dilimlerinde siyasilere gereken açıklamaları ilgiyle, itinayla yapmaları ve iş birliği içinde olmalarıdır. Bunu temenni ediyoruz. Yoksa biz görevimizin başındayız. Bunlar olur, olacaktır da. Türkiye’mizde bu tür konular geçmişte de olmuştur. Ama biz tam irademizde, gücümüzle, kaygısız bir biçimde işimize devam ediyoruz. Ama aynı zamanda da tabii yetkililerin, ilgililerin görevlerini iyi yapmalarını diliyoruz” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın İBB’de başlattığı teftişe atıf yapan İmamoğlu “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 80’e yakın müfettiş gönderip, her odada teftiş yapacağım diye en yüksek seviyede ilgi gösteren -ki teftiş edilmekten asla imtina etmiyoruz, korkmuyoruz- zatı muhteremleri bu konulara da azami ilgi göstermeyi davet ediyorum” dedi.

“MOBESE milletvekillerine mi bağlandı”

İmamoğlu’na ihbar mektubunda yer alan, İngiliz Büyükelçi ile yemek yediği restoranın MOBESE görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin, “Gözdağıdır, suikasttan önceki son adımdır” ifadesi hatırlatılarak “Tedirgin misiniz?” sorusu da yöneltildi.

İmamoğlu ise şu yanıtı verdi:

İstanbul’da suya zam teklifi AKP-MHP oylarıyla reddedilmişti: “İSKİ her ay 500 milyon lira açık veriyor”

İBB ve İETT batırılmak mı isteniyor?

İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da şantiye alanında yanıtladı. Gazetecilerin soruları ve İmamoğlu’nun sorulara verdiği yanıtlar şöyle oldu.

“Otobüse su koymuyoruz”

“Gözler kararmış”

“Hadi bakalım alın akaryakıt zammını geriye”

“Elektrik faturası, su faturasının dört katı”

İSKİ Genel Müdürü’nün bir açıklaması oldu. Olağanüstü Genel Kurul talebi olduğunu söyledi. Toplayacak mısınız? Bu yönde nasıl bir adım olacak?

Exit mobile version