A3 Haber

GSM operatörleri tatilcilerin yerini devlete bildirecek

GSM operatörleri tatilcilerin yerini devlete bildirecek

GSM operatörleri tatilcilerin yerini devlete bildirecek
Kasım 04
13:26 2019

Cumhurbaşkanlığı 2020 Yılı Yıllık Programı’nda ‘turizm’ başlığında hayata geçirilmesi planlanan bir uygulama dikkatlerden kaçmadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından oluşturulacak ‘İç Turizmi Ölçme Sistemi’ ile GSM operatörleri yurttaşların hangi kente ve hangi otele gittiğini devlete bildirecek.

A3 Haber Merkezi | Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda dikkat çeken veriler kamuoyuna yansımaya devam ediyor.

Hazırlanan programda “turizm” başlığında yer alan ve 2020 yılında hayata geçirilmesi planlanan bir uygulama dikkatlerden kaçmadı. Programda “turizm” bölümünde yer alan ifadelere göre devlet artık yerli turistin hangi kente gittiğine ve hangi oteli tercih ettiğine kadar bilgi sahibi olacak.

TATİLCİLER KAYIT ALTINA ALINACAK

Tüm yıl boyunca ağır çalışma koşulları altında emek vererek, yılda bir kez tatile gitmenin hayalini kuran yurttaşların seyahat bilgileri, İç Turizmi Ölçme Sistemi’yle devletin kayıtlarına girecek.

GSM operatörleri, yurttaşların tüm lokasyon bilgilerini devletle paylaşacak.

İç Turizmi Ölçme Sistemi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜİK, turizmle ilgili STK’ler ve GSM operastörleri birlikte hareket edecek. Uygulama kapsamında cep telefonu operatörleri müşterisinin hangi şehre ve hangi otele gittiğini devlete bildirecek. Kişisel verilerin mahremiyetine dikkat edilerek, telekomünikasyon firmalarının teknolojik altyapılarından yararlanılarak elde edilen verilerle, yerli turist profilinin ve turizm hareketlerini ortaya koyan bir çalışma yürütüleceği aktarıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER