A3 Haber

Samed Tekin: Bayraklı için hazırım

Samed Tekin: Bayraklı için hazırım

Samed Tekin: Bayraklı için hazırım
Kasım 18
11:27 2023

Uzun süredir CHP Bayraklı’da siyasi çalışmalarını sürdüren avukat Samed Tekin örgütün desteğini alarak Bayraklı Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan ilk isim.

Söyleyecek çok şeyi olduğu gayet net. O nedenle sözü Samed Tekin’e bırakalım.

“En başta ifade etmek isterim ki biz kelimenin tam anlamıyla çalışmaya geliyoruz. Hatta bizim sloganlarımızdan biri “makam koltuğunda oturmaya değil sokaklarda çalışmaya geliyoruz” dur. Son iki buçuk yıldır, Bayraklı CHP ilçe başkan adayı olduğum süreçten itibaren, Bayraklımızın tüm mahallelerinde, üyelerimizle, seçmenlerimizle bir araya geldik. Sokak sokak dolaştık, 40’ın üzerinde mahalle toplantıları yaptık, dertlerini, sorunlarını dinledik, bu sorunları kendi sorunlarımız olarak gördük ve kabul ettik. Bu içselleştirme, haliyle bizim çözüm üretmemizi kolaylaştırdı. Bu bağlamda elbette çok sayıda çözüm odaklı projelerimiz mevcut. Bu projelerimizi önümüzdeki günlerde başlayacağımız sokak çalışmalarında dağıtılacak broşürlerimizde detaylandıracağız. Ancak Ayrıntılarına girmeden kısaca birkaçına değinmek isterim.

Ülke genelinde yaşanan bazı sıkıntılar haliyle Bayraklımızda da mevcut. Mesela işsizlik sorunu; bu soruna belediyemizin olanakları ve yasal mevzuatın izin verdiği ölçüde çözüm üreteceğiz. Kar amacı gütmeyen işletmeler, üretim merkezleri kurarak istihdam sorununa bayraklımızda önemli ölçüde çözüm bulmayı hedefliyoruz. Bunun dışında; malum ülkemiz genelinde kira bedellerinin çok yüksek oluşu ciddi bir sorun. İnsanların kiracı olmaktan kurtulmalarının tek yolu olan ev satın alma imkanları da, kredi faizlerinin çok yüksek oluşu, gayrimenkul fiyatlarının yüksek oluşu gibi nedenlerle çok daraldı. Haliyle barınma ihtiyacını kiracı olarak gidermek zorunda kaldılar. Tam da bu noktada biz bir sosyal konut projesi geliştirdik. Detaylarına girmeyeceğim ancak belediyemizin imkanları ölçüsünde gerek inşası yapılarak gerek toplu halde kiralama yolu kullanılarak gerçekten ihtiyaç sahibi Bayraklılı hemşerilerimizin yüksek kira bedelleri altında ezilmelerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Değinmek istediğim Bir başka konu ise sokak hayvanları, iki kedisi olan biri olarak, patili dostlarımız için de projelerimiz var. Onların beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla belediye bünyemizde ayrı bir birim oluşturmayı hedefliyoruz. Bu proje aynı zamanda ek bir istihdam da yaratacak.”

Samed Tekin’in özgeçmişi:

1981 doğumluyum, aslen Artvin/Şavşatlıyım. Babam ilkokul öğretmeni annem ev hanımı… Bir kız kardeşim var. Ortaokul ve liseyi devlet parasız yatılı okullarında okudum. Ortaokula başladığım yıllardan, 11 yaşından itibaren halk evlerinde yer aldım, aslında oralardan yetişerek geldim. Orası benim için siyaset okulunun başlangıcıdır diyebilirim. Daha sonra eğitim fakültesi sınıf öğretmenliği okudum, burada eşimle tanıştım. Eğitim fakültesi okuduğum yıllarda CHP il gençlik kolları başkanlığı yaptım. Sonrasında hukuk fakültesi okuyarak avukat oldum. 2009 yılından beri İzmir Bayraklı’da yaşıyor ve siyasete burada devam ediyorum. Bayraklı’nın üç farklı mahallesinde yaşadım. Önce Osmangazi Mahallesi’nde, sonra Manavkuyu Mahallesi’nde, depremden sonra da Körfez Mahallesi’nde yaşamaya başladım.

About Author

Süleyman Gencel

Süleyman Gencel

Related Articles

TÜM HABERLER