A3 Haber

Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan’a tahliye

Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan’a tahliye

Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan’a tahliye
Kasım 04
20:07 2019

Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan’ın yargılandığı davada karar çıktı. Altan ve Ilıcak’ın tahliyesine karar verildi.

“FETÖ’nün darbe çağrışımı” davasında karar çıktı.

Mehmet Altan’ın beraatine karar verildi. Nazlı Ilıcak “örgüte yardım” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı ve tahliyesine karar verildi.

Ahmet Altan “örgüte yardım” suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı ve tahliyesine karar verildi.

‘BÖYLE BİR BEYANIM YOK’

Sözcü’den Ümit Türk’ün haberine göre duruşmaya Silivri Cezaevinden SEGBİS’le bağlanan Ahmet Altan hazırladığı sekiz sayfalık savunmasını okudu.

Altan savunmasında şunları söyledi:

“Savcı, benim 15 Temmuz’daki ‘Darbenin gerçekleşeceğini beyan ettiğimi’ iddia ediyor. Böyle bir beyanım yok ve bu dosyada böyle bir beyanda bulunduğumun bir belgesi de bulunmuyor. Savcıya göre, birisi darbenin olacağını biliyorsa mutlaka darbecilerle eylem birliği içindedir. Demek ki savcı bu darbe ihtimalini görüyor ve biliyormuş. Sormak istiyorum; Bir darbe ihtimali olduğunu hangi darbecilerle eylem birliği yaparak öğrendiniz? Bir darbe ihtimali olduğunu bildiğiniz halde neden bir soruşturma başlatmadınız? Bu bilgiyi neden devletin diğer yetkilileriyle paylaşmadınız?”

‘BİLEREK VE İSTEYEREK BİR YARDIM SUÇU İŞLEMEDİM’

Nazlı Ilıcak ise özetle şunları söyledi:

“Cadı avı dediğim için bilerek isteyerek FETÖ’ye yardım etmekle suçlanıyorum. Örgütün amacının iktidarı devirmek ve yerine teokratik devlet kurmak olarak açıklanıyor. Hiçbir yazımda bu amaca hizmet ettiğime dair hiç bir delil yok. Sadece 15 ay Bugün gazetesinde çalıştım. Bir gazetede çalışmak suç teşkil etmez. Herkes bir yerde, bir gazetede çalışırken bunun karşılığı olarak bir maaş alır. Zekeriya Öz ile ilgili olarak ise Kartopu oynamakla bir insan aklanmaz. Ben, ‘kar gibi beyaz’ demedim ki Zekeriya Öz için. Anayasa Mahkemesi kararında ‘darbenin FETÖ tarafından yapıldığının bilindiği bir tarihte Nazlı Ilıcak bu tweetleri atmıştır’ demiştir. O tweetleri attığım tarih 15-16-17 Temmuz tarihleridir. O tarihte darbenin FETÖ tarafından yapıldığı tamamen bilinmiyordu. Anayasa Mahkemesi tamamen polis raporundaki tweetlerden yararlandığı için darbe karşıtı tweetlerimi görmezden gelmiş. Eren Erdem’in tahliyesi ile (Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek) suçundan tutuklu gazeteci kalmamıştır. Bilerek ve isteyerek bir yardım suçu işlemedim. Beraatimi talep ediyorum.”

‘BERAATIMA BU DURUŞMADA KARAR VERİLSİN’

Davanın tutuksuz sanığı Mehmet Altan ise “İddianame savcısı Can Tuncay, çok eski seyahatlerden kalmış, üçte biri yırtık tedavülden kalkmış 1 doları, ahlak ve utanmayı bir kenara koyarak lekeleme aracı olarak kullandı. Hakkımdaki Anayasa Mahkemesi Genel Kurul Kararı, Anayasa’nın 153’üncü maddesi gereği herkesi bağlar. Bu celsede karar verilmemesi, bir şekilde duruşmanın ertelenmesi gibi bir durum olur ise benim beraatıma her koşulda bu duruşmada karar verilmesi de taleplerim arasındadır. Son olarak yıllar önce ıskartaya çıkmış, üçte biri yok olmuş, tedavülden kalkmış ve ahlaksızca istismar edilmiş dolarım da dahil 6 dolarımın, henüz alamadığım dijital malzemelerimin tarafıma verilmesiyle birlikte beraatıma hükmeden Yargıtay kararına göre beraatıma karar verilmesini talep ediyorum” diye konuştu.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER