A3 Haber

Dört kardeş ilaç içerek yaşamlarına son verdi: ‘Maddi sıkıntı yaşıyorlardı’

Dört kardeş ilaç içerek yaşamlarına son verdi: ‘Maddi sıkıntı yaşıyorlardı’

Dört kardeş ilaç içerek yaşamlarına son verdi: ‘Maddi sıkıntı yaşıyorlardı’
Kasım 06
15:05 2019

İstanbul’da aynı evde yaşayan dört kardeş ilaç içerek intihar etti. Kardeşlerin uzun süredir maddi sıkıntı çektikleri iddia edildi. Polis olay yerinden ayrılır ayrılmaz BEDAŞ görevlileri, iki aydır fatura ödenmediği gerekçesiyle elektrikleri kestiler. 

İstanbul’un Fatih ilçesinde, kapısına “Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin” notu asılmış evde 48, 54, 56 ve 60 yaşlarında dört kardeşin cesetleri bulundu.

Kardeşlerin evde beraber yaşadığı ve polisin ilk tespitine göre ‘çok sayıda antidepresan ilaç alarak intihar ettikleri’ belirtildi.

Komşuları, kardeşlerin maddi sıkıntı yaşadığını belirtirken, evin elektrik faturasının da iki aydır ödenmediği ortaya çıktı.

Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi’ndeki bir binanın birinci katında cesetleri bulunan kardeşlerin adları Cüneyt, Oya, Kamuran ve Yaşar Yetişkin olarak açıklandı.

Kardeşlerin cesetlerine, komşuların ihbarı üzerine ulaşıldı.

Cenazelerin Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırılmasının ardından polisler kapıyı mühürleyerek evden ayrıldı.

Kardeşlerin kesin ölüm nedeni Adli Tıp’taki inceleme sonrası belli olacak.

Sabıkası bulunmayan dört kardeşten birinin sara hastası olduğu öğrenildi.

BEDAŞ HEMEN ELEKTRİKLERİNİ KESTİ

Polislerin olay yerinden ayrılmasının ardından, saat 09.30 sıralarında ise BEDAŞ (Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ) ekipleri eve gelerek, 607,16 liralık elektrik faturasının 2 aydır ödenmediği gerekçesiyle elektrikleri kesti.

‘MAAŞIMA HACİZ KOYDULAR’ DEMİŞTİ

Olayın ardından DHA’ya konuşan mahalle bakkalı Yusuf Deniz, kardeşlerden müzik öğretmeni olan Oya Yetişkin’i en son Cumartesi günü gördüğünü ve Yetişkin’in kendisine maaşına haciz konduğunu söylediğini belirtti.

Deniz “15 senedir tanıyorum onları. Dört kardeş de aynı evde yaşıyorlardı 4’ü de bekardı. Yalnız sıkıntıları, maddi sıkıntıları vardı. Başka kimseleri yoktu. Kardeşlerden biri müzik öğretmeniydi, diğeri kuryelik yapıyordu, diğerleri de evde oturuyorlardı. En son Cumartesi alışveriş yapmaya geldiğinde bana ‘Maaşıma haciz koydular’ dedi” diye konuştu.

BEDAŞ’TAN AÇIKLAMA: ‘ACI BİR TESADÜFTÜR Kİ…’

Olayın duyulmasının ardından evin elektriğini tekrar açan CK Enerji Boğaziçi Elektrik konuyla ilgili bir de açıklama yaptı.

Olaydan dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını dile getiren şirket açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle; 5 Kasım gecesi İstanbul Fatih’te 4 kişinin bir konutta ölü bulunması ile ilgili olaydan büyük bir üzüntü duyduğumuzu belirtir ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.

Acı bir tesadüftür ki tüm bildirimlere rağmen ödenmemiş 3 elektrik faturası bulunan ve aboneliğin olayda hayatı kaybedenlerin adına olmadığı dairenin elektriğinin kesilme işlemi de yasal düzenlemeler çerçevesinde bu sabah saat 09.00 sularında gerçekleşmiştir.

Belirttiğimiz gibi abonelik olayda hayatını kaybedenlerin adına olmaması nedeniyle gece yaşanan gelişmelerle ilgili herhangi bir bilgisi olmayan ekiplerimiz, sabah erken saatlerde yasal prosedürler çerçevesinde görevini yaparak binadan ayrılmıştır. Ancak olayın öğrenilmesinin hemen ardından bu süreçte herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına kesme işlemi iptal edilmiş olup, daireye yenide elektrik verilmiştir.

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre borcunu ödemeyen elektrik abonelerine en az 10 günlük süre tanınmakta ve akabinde ödeme yapılmaması halinde enerjinin kesilmesi süreci başlatılmaktadır. Söz konusu konutla ilgili olarak kurumumuz tarafından borucun ödenmesi için 1 aya ulaşan bir esneklik de sağlanmış bulunmaktadır. Yaşanan elim olay nedeniyle üzüntülerimizi bir kez daha paylaşır durumu bilgilerinize sunarız.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER