A3 Haber

Arınç: İstifamdan söz eden bazı bedbahtlar oldu

Arınç: İstifamdan söz eden bazı bedbahtlar oldu

Arınç: İstifamdan söz eden bazı bedbahtlar oldu
Kasım 07
18:09 2019

İstifası istenen ve eleştirilen Bülent Arınç, kendini savundu: “Yargı kararıyla beraat etmiş insanların üzerilerindeki terörist yaftasından kurtulması lazım.”

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç, Iğdır Üniversitesi’nde düzenlenen konferansa katıldı. Konferans sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arınç,” KHK faciadır” açıklamasına yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Arınç, “Yanlış uygulamadan mağdur olanların çektiği ızdırabı anlatmak için kullandığım cümledir. OHAL çok doğru, KHK çok doğru; ama bu örgütle irtibatı olup, olmadığı yargılandıktan sonra yargı kararıyla beraat etmiş insanların da ‘terörist’ yaftasından kurtulmaları lazım” diye konuştu.

“İSTİFAMI GEREKTİRECEK HİÇBİR ŞEY YOK”

Arınç, “Bu olay üzerine benim istifamdan söz eden bazı bedbahtlar oldu. Bunlara cevaplar verdik. İstifa etmedim ve istifamı gerektirecek hiçbir şey yok. Benden istifa da talep edilmedi ama birileri herhalde böyle olmasını arzu ediyor” ifadelerini kullandı.

Arınç,  sözlerini şöyle tamamladı: “Cumhurbaşkanımız her türlü anlamaya müsait olan cümle üzerine eleştiri yaptı ki bunun çok doğru olduğunu, yerinde olduğunu, bütün tartışmaları kesecek noktada olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın üzerimizde çok büyük hakları vardır, her zaman eleştirebilir, önerilerde bulunabilir.”

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER