A3 Haber

‘Veliler otizmli öğrencileri yuhaladı’ iddiası

‘Veliler otizmli öğrencileri yuhaladı’ iddiası

‘Veliler otizmli öğrencileri yuhaladı’ iddiası
Kasım 07
11:23 2019

Aksaray’a bağlı Merkez Mehmetçik İlkokulu’nda otizmli öğrenci sınıflarının kapatılmasını isteyen velilerin, okul çıkışında toplanarak otizmli çocukları yuhaladığı iddia edildi.

A3 Haber Merkezi – Merkez Mehmetçik İlkokulu’nun bazı velileri, okulda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep etti. Okulun çıkış saatinde bir araya gelen velilerin, otizmli çocukları yuhaladığı öne sürüldü. Türkiye Otizm Meclisi, eğitim hakkının anayasa güvencesi altında bulunduğunu hatırlattı.

SOSYAL MEDYADA BİR ARAYA GELDİLER

Okuldaki pek çok velinin; okul idaresi, muhtar ve Okul Aile Birliğinin de desteğiyle, WhatsApp gruplarında ve diğer sosyal medya platformlarında otizmli öğrencilere karşı bir araya geldikleri iddia edildi.

‘KEŞKE BİRAZ İNSAN OLABİLSENİZ’

İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Sedef Erken ise sosyal medya hesabında yaşananları anlattı ve tepki gösterdi. Yuhalama olayına “Keşke biraz insan olabilseniz ve bu birlik halinizi, gücünüzü faydalı işlerde kullansanız” şeklinde tepkisini dile getiren Erken, yetkilileri de gerekli düzenlemeleri yapmamakla ve ayrımcılığa karşı önlem almamakla eleştirdi.

Erken, velilere “Umarım çocuklarınızda karşınıza çıkmayan otizm ve benzeri nörolojik farklılıklar torunlarınızda karşınıza çıkınca derneklerimize gelir destek isterseniz. Bugünkü bütün kötülüğünüze rağmen o gün yine biz elinizden tutacağız. Çünkü size benzemiyoruz ve hiçbir zaman benzemeyeceğiz” ifadeleriyle sitem etti.

Türkiye Otizm Meclisi ise yaptığı açıklamada, eğitim hakkının anayasanın güvencesi altında bulunduğuna vurgu yaptı. Meclis, önlem alınması için gerekli girişimlerin de başlatılacağını duyurdu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER