A3 Haber

İstinaf Mahkemesi, Kılıçdaroğlu hakkındaki Man Adası tazminatı kararını bozdu

İstinaf Mahkemesi, Kılıçdaroğlu hakkındaki Man Adası tazminatı kararını bozdu

İstinaf Mahkemesi, Kılıçdaroğlu hakkındaki Man Adası tazminatı kararını bozdu
Kasım 08
19:09 2019

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Man Adası iddiaları nedeniyle AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a tazminat ödemesine yönelik kararı bozdu.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, Kılıçdaroğlu’nun üç ayrı davada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a 360 bin TL, aile bireylerine ise 334 bin TL olmak üzere toplamda 694 bin TL tazminat ödemeye mahkum edilmesine ilişkin kararların kaldırılmasına hükmetti.

‘BASKI ALTINDAKİ YARGI DERS VERDİ’

BirGün’ün ulaştığı CHP kaynakları tazminat kararının bozulduğunu aktardı. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik de alınan kararla ilgili olarak, “Haklılığımız, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin 4. Daire Mahkemesi’nce tespit edilerek hukuksuz mahkeme kararları ortadan kaldırılmıştır” dedi.

Çelik,  “Haklılığımız, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin 4. Daire Mahkemesi’nce tespit edilerek hukuksuz mahkeme kararları ortadan kaldırılmıştır. Açıkçası baskı altındaki Türk Yargısı, Erdoğan’a iyi bir ders vermiştir. Dileriz ki bundan sonra Erdoğan, gerekli dersi çıkarır ve yargıyı emellerine alet etmekten kaçınır” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, Erdoğan’ın oğlu, kardeşi, eniştesi, dünürü ve eski özel kalem müdürünün vergi cenneti olarak bahsedilen Man Adası’ndaki şirkete 2011 yılında gönderdiğini söylediği 15 milyon doları tek tek sıraladıktan sonra swift mesajlarını ve dekontlarını göstermişti.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER