A3 Haber

Vekillere yedi lokanta yetmedi: Sekizincisi için ihale açıldı

Vekillere yedi lokanta yetmedi: Sekizincisi için ihale açıldı

Vekillere yedi lokanta yetmedi: Sekizincisi için ihale açıldı
Kasım 08
18:06 2019

Yedi lokantası bulunan TBMM’de sekizinci lokanta için yapım ihalesi açıldı. Vekiller için hizmete girecek sekizinci lokanta için TBMM bütçesinden 10 milyon lira ayrıldı.

Kamuoyunda sık sık ucuz fiyatları nedeniyle gündeme gelen yedi Meclis lokantasına bir yenisi daha ekleniyor. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gündeme gelen yeni lokanta yapımını eleştiren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, daha önce Meclis’in “tabur binası” diye anılan bir lokantasının yıkılıp otopark yapıldığını, şimdi ise yeniden lokanta yapılacağını dile getirdi.

Evrensel’den Birkan Bulut’un haberine göre Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu, 2020 yılının bütçesini görüşüyor. Görüşmelerin ikinci gününde yapılan TBMM bütçesi sunumunda, önceki yıl 1 milyar 816 milyon olan bütçenin 1 milyar 747 milyon 789 bin lira olduğu açıklandı. Meclis bütçesindeki bu azalmanın sebebi Millî Saraylar İdaresi Başkanlığına devredilen 868 personelin giderleri ve yeni halkla ilişkiler binasıyla ilgili ödeneğinin 2020 yılı bütçe teklifinde yer almaması olduğu belirtildi. 2020 yılı Meclis bütçesinde yer alan harcamalar arasında ise yeni lokanta yapımı dikkat çekti.

KAMPÜSTE YEDİ LOKANTA VAR

Meclis kampüsünde milletvekilleri, personel ve ziyaretçilerin kullanımına açık toplam yedi lokanta bulunuyor. Yeni yapılacak 550 kişi kapasiteli bahçe restorant binası ile birlikte Mecliste sekiz lokanta olacak. Bütçeden 10 milyon TL ayrılan lokanta binasının yapım işi 22 Eylül 2019 tarihinde ihaleye çıktı.

‘PLANLI HAREKET EDİLMELİ’

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, ihaleye çıkan yeni lokanta binası yapımına tepki göstererek, yerleşke içinde daha önce yıkılan binaları hatırlattı. Çakırözer, “Bizim bir binamız vardı, çok da güzel bir binaydı. Halka İlişkiler binasını keşke yıkmasaydınız, keşke bu planlamalar o zaman düşünülseydi. Daha planlı hareket edilmesi gerekir” diye konuştu. Yeni restoran binası yapım işi için 2020 bütçesinden 10 milyon TL ödenek ayrıldığını belirten Çakırözer, Meclis’in ‘tabur binası’ diye anılan bir lokantasının yıkılıp otopark yapıldığını şimdi ise yeniden lokanta yapıldığını hatırlattı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER