A3 Haber

‘Yoksullukla dalga geçerek kahkahalar atan politikacılar, olayı körüklüyor’

‘Yoksullukla dalga geçerek kahkahalar atan politikacılar, olayı körüklüyor’

‘Yoksullukla dalga geçerek kahkahalar atan politikacılar, olayı körüklüyor’
Kasım 09
18:08 2019

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “İntiharların yok sayılması ve yoksullukla dalga geçerek kahkahalar atan politikacılar, olayı iyice körüklüyor” açıklamasında bulundu.

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, son dönemlerde artan intihar olaylarıyla ilgili açıklama yaptı. Gökçen, “İntiharların yok sayılması ve yoksullukla dalga geçerek kahkahalar atan politikacılar olayı iyice körüklüyor. İşsizken ‘herkese yer olan bir sistemde bana yok’ duygusunu hissediyorsunuz. Umudun bittiği anda intihar fikri cazip geliyor. Buna karşı mutlaka acilen tedbir alınmalı” diye konuştu.

‘ZENGİNLERİN SAHİP OLDUĞU LÜKS’

CHP’li Gökçen, “Artık ‘herkes için’ politikalar izlenmeli. Kimseyi geride bırakma, kimseyi bu kadar umutsuz hissettirme lüksümüz yok. Herkesin saygın bir yaşam sürmeye hakkı var ve bu hakkı adil bir ekonomik sistemle koruyabiliriz. Ve bu politikalara herkesin ruh sağlığını korumak da dahil olmalı. Sürekli yoksullaştığımız ve adaletin olmadığı ülkemizde parası olmayan iyi bir psikolojik tedaviden yoksun. Ruh sağlığını korumak da sadece zenginlerin sahip olduğu bir lüks olmuş” ifadelerini kullandı.

Gökçe Gökçen, “Bilimsel şekilde hareket eden ücretsiz terapistlere, intiharı düşünenlerin başvurabileceği etkili profesyonel müdahale hizmetlerine ihtiyacımız var. Şimdi aile haberlerini duyuyoruz, bu gidişle önlem alınmazsa işsizliğin çok yüksek olduğu gençlerde de intihar vakaları artabilir” uyarısında bulundu.

Antalya’da dört kişilik aile ölü bulundu: Siyanür bulgusuna rastlandı

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER