A3 Haber

Beşar Esad: 2021 Suriye seçimlerinde isteyen herkes aday olabilir

Beşar Esad: 2021 Suriye seçimlerinde isteyen herkes aday olabilir

Beşar Esad: 2021 Suriye seçimlerinde isteyen herkes aday olabilir
Kasım 11
12:56 2019

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 2021 yılında ülkesinde seçim olacağını ve isteyen herkesin aday olabileceğini kaydetti.

Rusya basınına demeç veren Beşar Esad, 2021 seçimlerinde herkesin aday olabileceğini vurgularken, “Daha önce üç aday seçime girdik. Şimdi isteyen herkes aday olabilir. Gelecek seçimlerde birçok aday olacak.” dedi.

Esad, 2014 yılında Suriye’deki seçimlerde iki rakibe karşı yarışmış ve seçimleri uzak ara önde tamamlamıştı.

2014’TE 50 SENE SONRA ESAD AİLESİNE RAKİP ÇIKTI

2014 yılındaki Suriye Devlet Başkanlığı Seçimleri’nde Esad oyların yüzde 88.7’sini alarak üçüncü kez devlet başkanı seçilmiş, seçimlerde hükümetin onay verdiği Hasan Abdullah El Nuri yüzde 4,3 ve Mahir Haccar ise yüzde 3,2 oy almıştı.

Suriye’de muhaliflerin kontrolündeki ülkenin kuzey ve doğu bölgelerinde sandığa gidilmezken, seçimler sadece rejimin kontrolündeki bölgelerde gerçekleştirildi.

2014 seçimleri 50 yıl sonra ilk kez Esad ailesinin dışında devlet başkanı seçimlerinde aday çıkması bakımından bir ilki teşkil etmişti.

Rejim karşıtlarının oluşturduğu Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) ise seçimleri “düzmece” olarak nitelendirmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER