A3 Haber

IŞİD’lilerin vatandaşı oldukları ülkelere iadesi başladı

IŞİD’lilerin vatandaşı oldukları ülkelere iadesi başladı

IŞİD’lilerin vatandaşı oldukları ülkelere iadesi başladı
Kasım 11
11:44 2019

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, yakalanan IŞİD üyelerinin vatandaşı oldukları ülkelere iadesinin bugün başladığını bildirdi.

Türkiye, yakaladığı yabancı uyruklu IŞİD’lileri ülkelerine göndermeye başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, “İşlemi tamamlanan ABD’li bir yabancı terörist savaşçı Türkiye’den sınır dışı edildi” dedi.

Geri gönderme merkezlerindeki Alman uyruklu yedi yabancı terörist savaşçının da seyahat programlarının yapıldığını belirten Çataklı, 14 Kasım’da sınır dışı edileceklerini söyledi.

“BUGÜN ÜÇ YTS’NİN ÜLKEMİZDEN ÇIKIŞLARI SAĞLANACAK”

Çataklı, “Geri Gönderme Merkezi’nde bulunan Alman uyruklu bir yabancı terörist savaşçı için sınır dışı süreci işletildi, Danimarka uyruklu bir YTS ise adli süreç işletilerek gün içerisinde ülkelerine gönderilecek. Dolayısıyla bugün üç YTS’nin ülkemizden çıkışları sağlanacak” diye konuştu.

SOYLU İADE EDECEĞİZ DEMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu cuma günü yaptığı açıklamada yabancı uyruklu IŞİD üyeleriyle ilgili olarak, “Şimdi biz bunları size iade edeceğiz diyoruz. Pazartesiden itibaren başlıyoruz” demişti.

KAÇ IŞİD’Lİ VAR? 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise daha önceki bir açıklamasında çeşitli şekillerde Türkiye’nin kontrolüne geçen 200 civarında IŞİD’linin olduğunu söylemişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise dün Suriye’deki hapishaneden kaçıp yakalanan 270 IŞİD’li olduğunu belirtmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER