A3 Haber

‘Tank palet fabrikası beş kuruş alınmadan kiralandı, bunu adı peşkeştir’

‘Tank palet fabrikası beş kuruş alınmadan kiralandı, bunu adı peşkeştir’

‘Tank palet fabrikası beş kuruş alınmadan kiralandı, bunu adı peşkeştir’
Kasım 12
14:46 2019

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun hedefinde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı. Sakarya’daki tank palet fabrikasının 25 yıllığına Katar ortaklı BMC firmasına devrini anımsatan Kılıçdaroğlu, “Tank palet fabrikasını kiralayacaksın, karşılığında tek kuruş almayacaksın. Bunun adı peşkeştir” dedi.

TBMM’deki grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya’daki tank palet fabrikasının Katar ortaklı BMC firmasına devredilmesini hatırlattı ve Erdoğan’a yüklendi.

Kılıçdaroğlu, “Sakarya’daki tank palet fabrikasına dair defalarca soru sordum. İhaleyi ne zaman ve nerede yaptın. Nerede yayınlandı? Öğrenmek istiyorum. Devlet sırlarını Katar Ordusu’na verdin neden verdin? 20 milyar dolarlık fabrikayı kime peşkeş çekiyorsun arkadaş? Bir de yüzde 12.5 avans veriyorsun. Kaç para aldın? Beş kuruş dahi almadan kiraladılar. Bir lira dahi almadın. 20 milyar dolarlık tank palet fabrikasını Ethem Sancak ve Katar Ordusu’na kiraladın. Kaç para aldın? Satış da değil kira da değil. Bunun adı peşkeştir; 0 bedelle. Tarihimizde böyle bir rezalet yok. Böyle bir soygun düzeni dünyanın hiçbir ülkesinde görülmemiştir” dedi.

“DAMADI PAKETLE KOY KAPININ ÖNÜNE”

İşsizlik sorununa da değinen Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ekonomiyi iyi yönetemediğinin altını çizerek, “Damadını paketleyeceksin kapının önüne koyacaksın” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

‘BÖYLE SOYGUN, BÖYLE AHLAKSIZLIK GÖRÜLMEDİ’ 

  • Türk Telekom’da da işletme devri oldu. 6.5 milyar dolar alındı. Kim ver dedi sana? Satış da değil kiralama da değil. Ne satış ne kiralama bunun adı peşkeştir sıfır bedelle bir fabrikayı birisine vermektir. Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum bunu partili yanı yoktur. Devletin memurları da onların emrinde çalışakacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tarihinde böyle bir rezalet görülmemiştir böyle bir soygun, ahlaksızlık da görülmemiştir.

‘O SANA ‘APTAL’ DİYOR, SEN MEKTUBU ‘TAKDİM’ EDİYORSUN’

  • (ABD Başkanı Donald Trump’ın mektubu) ‘Ya sana ‘aptal’ diyor, sen bunu nasıl hazmediyorsun?’ dedim, buna da kızdılar. Biz mi yiyip yutacağız? Biz bunlara pabuç bırakmayız. Bak senin mal varlığını ben de biliyorum, dünya da biliyor. Korkma adam gibi cevap ver. Mektup çöp sepetinde değilmiş. Ya sen cebinde mektup taşıyacak pozisyonda mısın? Çağıracaksın bizim büyükelçiyi ABD’den, ‘Bu mektubu kabul etmiyoruz, iade et’ diyeceksin. Kendisine aptal diyen adama mektubu ‘takdim’ edecek.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER