A3 Haber

’39 yurda 24 milyon ödeyen Bakanlık, kadın sporculara yer bulamadı’

’39 yurda 24 milyon ödeyen Bakanlık, kadın sporculara yer bulamadı’

’39 yurda 24 milyon ödeyen Bakanlık, kadın sporculara yer bulamadı’
Kasım 18
12:56 2019

Kadın öğrenciler voleybol turnuvasının iptal edilmesini değerlendiren CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “39 yurda yıllık yaklaşık 24 milyon lira ödeyen bakanlık, sporculara yer bulamadı” siteminde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin, 2016 yılından beri yükseköğrenim öğrenci yurtlarında kalan kadın öğrenciler arasında düzenlenen voleybol turnuvasının iptal edilme gerekçesine ilişkin Gençlik ve Spor Bakanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu imzasıyla önergeye verilen cevap, skandalı ortaya çıkardı: “Kız öğrencileri yatıracak yerimiz yok.”

Kasapoğlu: Yeterli boş yatak bulunamadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin, “İller arası kadın voleybol turnuvası yapılmamasının gerekçesi, kafilede yer alan kız ve erkek öğrencilerin karma seyahat etmesi midir?” sorusuna Gençlik ve Spor Bakanı Dr. M. Muharrem Kasapoğlu imzasıyla verilen yanıtta, “İller arası voleybol kız turnuvası planlaması yapılırken, turnuvaya ev sahibi olması planlanan illerdeki kız yurtlarında yeterli boş yatak kapasitesi bulunamadığından söz konusu turnuva gerçekleştirilememiştir” denildi.

‘Sorumlular hakkında soruşturma açılmalı’

Evrensel Gazetesi’nin haberine göre, Kasapoğlu’nun verdiği yanıtı değerlendiren İlgezdi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kira sözleşmesi yaptığı 39 yurda, ön protokolde mutabık kalınan aylık kira bedellerinden daha yüksek ücret ödediğinin Sayıştay raporuyla ortaya çıktığını hatırlattı. İlgezdi, “Bakanlık bazı yurtlara fazladan ödeme yapabiliyor ancak sporcu kızlarımızı konaklatacak yer bulamıyorsa, burada görevin kötüye kullanımı vardır. Sorumlular hakkında soruşturma açılmalıdır” diye konuştu.

Gamze Akkuş İlgezdi, “Örneğin ön protokolde aylık kira bedeli 639 bin lira olan bir yurda -zam da demiyorlar- güncelleme sonucunda aylık 105 bin lira zam yapılmış ve kira bedeli aylık 744 bin 110 liraya çıkmış. Bu artışın 39 farklı yurt için yapıldığı düşünülürse, kuruma yıllık bedeli 24 milyon 891 bin liraya ulaşıyor. Bu yurtların 15 yıl boyunca yıllık kira artışları hariç maliyetleri 373 milyon lirayı geçiyor. Oysa bu paraya 8 farklı ilde bin kişilik yurt yapmak mümkün! O halde bu kamu zararı değilse, nedir? İsraf değilse, nedir?” sorularını yöneltti.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER