A3 Haber

Kaftancıoğlu’nun korumalarını çeken Soylu: Neyi var ki korunuyor?

Kaftancıoğlu’nun korumalarını çeken Soylu: Neyi var ki korunuyor?

Kaftancıoğlu’nun korumalarını çeken Soylu: Neyi var ki korunuyor?
Kasım 22
17:25 2019

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu koruyan polisleri geri çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Neyi var da özel koruma kararı veriliyor? Sosyal medyadan tehdit almayan mı var? Yüzlerce insan sosyal medyadan tehdit alıyor” diye konuştu.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun koruma polislerinin çekilmesi konusunda konuştu.
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun koruma polisleri çekilmiş, Emniyet Müdürlüğü tarafından sağlanan koruma desteğinin 9 Kasım’da sona erdiği ortaya çıkmıştı.

“Sorumluluğunu alıyorum”

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya koruma desteğinin neden kaldırıldığını sorduklarını ve Soylu’nun “Neyi var da özel koruma kararı veriliyor? Sosyal medyadan tehdit almayan mı var? Yüzlerce insan sosyal medyadan tehdit alıyor” dediğini söyledi.
Tüm korumalarının çekildiğini belirten Soylu, Fırat’a “Tehdit mehdit yok, olursa veririz. Sorumluluğu alıyorum” açıklaması da yaptı.

Kaftancıoğlu ne demişti?

Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından kararı şu ifadelerle yorumlamıştı:
“Yaklaşık 2 yıldır gece gündüz demeden birlikte çalıştığımız ve ailemden biri olarak kabul ettiğim emniyet müdürlüğünün çok kıymetli mensuplarına en içten teşekkürlerimi sunarım. Karara gelince, benim için teferruattır demirden korksaydım trene binmezdim.”

Meclis gündemine taşınmıştı

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki “koruma kararı”nın kaldırılmasını TBMM gündemine taşımıştı.
Zeybek, “Kaftancıoğlu tebligatın altına kendi el yazısı ile koyduğu şerhte; ‘Koruma kararının kaldırılma gerekçesi tarafıma tebellüğ edilmemiş olup, başıma gelebilecek her türlü olayla ilgili İçişleri Bakanlığının sorumlu olduğunu kayıt altına alırım’ notunu eklemiştir” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

About Author

Serdar Öztürk

Serdar Öztürk

Related Articles

TÜM HABERLER