A3 Haber

İnce: CHP yönetimi, Muharrem İnce’yi savunmamaya utanmıyor mu?

İnce: CHP yönetimi, Muharrem İnce’yi savunmamaya utanmıyor mu?

İnce: CHP yönetimi, Muharrem İnce’yi savunmamaya utanmıyor mu?
Kasım 24
19:51 2019

Muharrem İnce, Rahmi Turan’ın ‘Saray’a giden CHP’li Muharrem İnce’ iddiasının ardından Habertürk TV’de soruları yanıtlıyor.

CHP’li Muharrem İnce, Habertürk TV’de Türkiye’nin Nabzı Özel Programı’nda, ‘Saray’a giden CHP’li Muharrem İnce’ iddiasının ardından soruları yanıtlıyor.

Muharrem İnce, mağdur edildiğini vurgularken, “Beni Sayın Genel Başkan ya da Genel Merkez yöneticilerinden kimse aramadı. Hiçbir görüşme gerçekleşmedi. Ben namusunu şerefini korumaya çalışan bir adamım. Mağdur edilmiş, üzerine kumpasa edilmiş bir adamım. Olayın hiçbir kısmında benim dahlim yok. Partisini tartıştıran ben değilim. Mağdur edilen benim, şerefine dil uzatılan benim. Partililiğini tartıştırılan benim. Ben partimi tartıştırmak istemiyorum” dedi.

“Rahmi Turan’da numaram var beni aramıyor”

Rahmi Turan’ın kendisini aramadığını ifade eden İnce, “Bir gazeteci çıkıyor. “CHP’den bir isim Saray’a gitti” diyor. James Bond filmleri gibi. Rahmi Turan’da benim cep telefonum var onunda telefonu benim telefonumda kayıtlı. Daha önce de görüşmüşüz. Beni aramıyor” diye konuştu.

Uğur Dündar ile arasındaki görüşme

Uğur Dündar’la arasındaki görüşmeye ilişkin İnce, “O yazı yazılmadan önce, kendime de toz kondurmadığım için, ‘böyle masallar olur’ dedim. ‘Böyle bir görüşmeniz oldu mu dedi?’ ‘Olmadı’ dedim. Böyle derin bir komplo olduğunu düşünmedim. Böyle bir tezgah olduğunu o anda anlamadım ben. Rahmi Bey de benim telefonum var. Beni aramıyor. Kaynağını aramıyor, kaynağı diyor ki ‘Kılıçdaroğlu’na doğrulattım’ bir de CHP’li var. Talat Atilla’nın söylediğine göre. Ama bir de mağdur edilen kişi var. Adı geçen, eğer böyle bir şey yapan varsa bu şerefsizce bir harekettir” şeklinde konuştu.

“Bu şerefsizce bir olaydır”

Saray’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmenin gerçek olmadığını savunan İnce, “Yani gizlice gidip Sayın Cumhurbaşkanıyla gizlice görüşen, bu konuşma gerçekse ki bence değil, yok öyle bir konuşma. Bu şerefsizce bir olaydır. Bu ne demektir? O zaman benim şerefime leke sürüyorsunuz” dedi.

“CHP yönetimi, Muharrem İnce’yi savunmamaya utanmıyor mu?”

İnce, CHP yönetiminin kendisini savunmadığını belirtirken, “Kılıçdaroğlu ‘şaşırmadım’ diyor. Bir insan niye şaşırmaz. Ya o konuşmayı biliyor ya da biri söyledi. Yok böyle bir görüşme. Bu bir masal. Burada hedef benim. Ama bu menfaat grubu, bugün bunu bana yapan, yarın kendisine yapar. Genel Başkan ‘biliyorum’ dediğine göre, kandırmışlar Genel Başkanı. Sayın Kılıçdaroğlu Fox TV’ye çıktığında ‘Asla partili bir arkadaşımız bunu yapmaz’ deseydi, kapanırdı bu konu. Ben böyle bir şeyi aklımdan geçirmem. Oraya (Beştepe) giden biri varsa gerizekalıdır. Bugün bana bu iftirayı attılar. Emin olun, yarın Kılıçdaroğlu’na atarlarsa şaşırmam. Bir hafta oldu. Türkiye’de Muharrem İnce’nin Saray’a gidip Sayın Erdoğan ile görüştüğüne inanan var mı? Yok. Kapandı konu. Gazeteci, yalan, haber yalan, görüşme yalan, plaka yalan. Ben ne yaptın bu partiye? Hizmet ettim. Cebimdeki paramı paylaştım, elektrik su faturasını ödedim. Helal ediyorum hepsini. Onlar beni vekil yaptılar, onlar da helal eder umarım. Ama utanmıyor musunuz beni savunmamaya. Bunu temizlemeden yola devam edemeyiz” dedi.

“Halk TV neden yayınımı yarıda kesti”

Bugün gerçekleştirdiği basın toplantısına dair eleştirelere cevap veren Muharrem İnce, “Burası benim konutum. Bu bahçe benim. Ben bu gazetecileri nasıl davet ettim? Bir tweet attım. Neden genel merkez değil de evim? Çünkü ben sayın Genel Başkan’s ‘Birlikte basının karşısına çıkalım’ dedim kabul etmedim. Sabah saatlerinden itibaren geldiler. Cumhurbaşkanlığımdan daha çok ilgi gördü. TRT benim mitinglerimi yayınlamamıştı. Buraya gelen çocuklara ne deseydim? Genel Merkez olsa ‘gelme’ derdim. Burası benim evim, misafirim. Cumhurbaşkanlığı mitinglerimi vermeyenler bu açıklamayı verdi. Halk TV neden yayınımı yarıda kesti? ‘Yandaş kanal neden açıklamanı yayınladı’ diye soranlar ‘Halk TV niye yayını kesti’ diye de sorsun. Yandaş medya verdi. CHP karışacak diye yaparlar. Yaptırma. Kumpas kurma, yapamasınlar” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanlığı kampanyasında otobüse binmek için torpil arayanlar bugün altımı kazıyor”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kişiyi bilmesine rağmen açıklamasının doğru olmadığını savunan İnce, “Genel Başkan kişiyi bildiğini söylüyor. O zaman açıklayacak. Açıklamaması doğru değil. Erdoğan CHP için MİT’i kullanıyor mu? Tabi kullanıyor. Bilmediğimiz bir şey mi? Özel hayatımızdan tutun telefonlarımıza kadar. Burada sayın Kılıçdaroğlu ile beraber mağduruz. Ben daha çok mağdurum. Sadece kendi partilisini korumadığı için kızıyorum. O menfaat şebekesine şunu söylemek istiyorum. Bana harcadığınız enerjiyi keşke Erdoğan’ı karşı harcasanız. Cumhurbaşkanlığı kampanyasında otobüse binmek için torpil arayanlar bugün altımı kazıyor” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER