A3 Haber

Havadaki karbondioksit miktarı rekor seviyelere ulaştı

Havadaki karbondioksit miktarı rekor seviyelere ulaştı

Havadaki karbondioksit miktarı rekor seviyelere ulaştı
Kasım 25
21:26 2019

Sera gazı seviyelerinin giderek artmakta olduğu ve düşüş belirtisi göstermediği açıklandı. Yayımlanan bir rapor, 2018’de karbondioksit miktarının rekor seviyelere ulaştığını gösterdi.

A3 Haber Merkezi | Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) tarafından yayımlanan rapor, 2018 yılında havadaki karbondioksit seviyesinin milyonda 407,8 parçaya ulaştığını ortaya koydu.

Bu rakamın, karbondioksit için rekor bir seviye olduğu belirtilirken, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği konferansı öncesi açıklanan rapor, sera gazı seviyelerinde artışın durmadığını gösterdi.

3 milyon yıl önceki seviyelere ulaştı

Sera gazlarının insanlık tarihi boyunca açıklanan seviyelere ulaşmadığı bildirilirken, karbondioksit yoğunluğunun 3 milyon yıl önce görülen seviyelere ulaştığı aktarılıyor.

3 milyon yıl önce, hava sıcaklıklarının şimdiye göre 3 santigrat derece daha sıcak olduğu, deniz seviyelerinin 20 metre daha yüksek olduğu bildiriliyor.

“Yavaşlama belirtisi yok”

WMO Genel Sekreteri Petteri Taalas, sera gazlarının artışında “yavaşlama belirtisi olmadığını” söylerken, düşüşün henüz olası bile görülmediğini belirtiyor.

Paris İklim Değişikliği Anlaşması’nda verilen sözlere karşın, karbondioksit seviyesinin giderek attığı kaydediliyor.

Global Carbon Project yöneticisi Pep Canadell, “Size bu seviyelerin gelecek yıl ve sonraki on yıl ve sonraki on yıllarda daha da artacağını söyleyebilirim” diyerek, artışı engelleyecek adımlar atılmadığına dikkat çekiyor.

ABD anlaşmadan çekilmişti

ABD Başkanı Donald Trump, küresel ısınmanın “Çin komplosu” olduğunu öne sürerek, iklim anlaşmalarından çekilmişti.

Trump yönetimi, fosil yakıtlara verdiği destekle bilinirken, mevcut anlaşmaların iklim felaketlerini önleyecek kapsamda olmadığı görülüyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER