A3 Haber

Asgari ücret mesaisi: Üç işçi sendikası bugün buluşacak

Asgari ücret mesaisi: Üç işçi sendikası bugün buluşacak

Asgari ücret mesaisi: Üç işçi sendikası bugün buluşacak
Kasım 29
08:39 2019

Türk-İş yönetimi, asgari ücret talebinde ortaklaşmak için bugün DİSK ve Hak-İş’e heyet gönderecek.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bu yılki Asgari Ücret Komisyonunu belirlediklerini vurgulayarak, “Atadığımız komisyon bugün saat 15.00’te Hak-İş’e, 19.00’da da İstanbul’a DİSK’e gidecek. İlk defa 39 sene sonra DİSK’in de Hak-İş’in de yönetimlerinin görüşü alınacak. Bu süreci beraber götüreceğiz bu sene” dedi.

Öztrak ve Ağbaba Türk-İş’i dün ziyaret etmişti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile Türk-İş Genel Merkezi’nde Genel Başkan Ergün Atalay’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Atalay, daha önce vergiyle ilgili bir toplantı yaptıklarını ancak bir netice alamadıklarını belirterek işçinin ocak ayında aldığı ücreti, aralık ayında da almak istediğini dile getirdi.

Atalay: DİSK’in ve Hak-İş’in görüşü önemli

DİSK’in de Hak-İş’in de görüşünü almayı önemsediğinin altını çizen Atalay, “Ayrıştığımız zaman bedelini beraber ödüyoruz. Yan yana gelmek mecburiyetindeyiz. Geç de olsa yan yana geldik bu vergiyle ilgili. Asgari ücretle ilgili de bu süreci devam ettirmek istiyoruz. Ülkede yeteri kadar sıkıntımız var mı, var” diye konuştu.

2020 yılı asgari ücreti için Türk-İş’ten ilk teklif

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER